Степанов веде власну політичну гру - Корнієнко

10:52, 18.05.2021
Степанов веде власну політичну гру - Корнієнко

Голова партії Слуга народу Олександр Корнієнко: Степанов давно почав власну гру

Про таку політичну поведінку міністра охорони здоров’я Максима Степанова, який 14 травня подав у відставку  заявив глава партії Слуга народу Олександр Корнієнко.

 

Профільний комітет Верховної Ради не рекомендувавзвільняти міністра охорони здоровя,  але йне рекомендував його залишити.

 

Як інформує УМ, цю інформацію Корнієнко оприлюднив в ефірі програми Свобода слова на ICTV.

 

«Він рекомендував визначити залом (голосуванням депутатів). Там дійсно сім на сім голосів було, один колега проголосував проти. Я думаю, що це питання ставлення до Степанова і того, що відбувається в комітеті. Ми вже спілкувалися з колегами з медичного комітету, що їх турбує.Щойно було засідання фракції, там частина людей переконалася, що пан Степанов почав якусь свою політичну гру, і він про це відкрито говорить, достатньо. І стає зрозуміло, що якщо людина хоче власну політичну кар'єру будувати, то ми не повинні їй заважати в цьому», — сказав Корнієнко.

 

Він додав також, що Степанов провалив організацію вакцинації в Україні, як і закупівлю вакцин для населення.

 

Це і стало причиною подання на його звільнення від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

 

«Це дуже чутливе питання на сьогодні. І якщо ти неефективно виконуєш просто маленький шматочок роботи, наприклад, не вчасно зателефонував або невчасно поїхав, або невчасно почав реалізувати на папері домовленість, яку політично досяг президент України, то ти втрачаєш вакцину просто», — заявив Корнієнко.

 

Він вважає, що відповідальним за ці питання є не уряд, а міністр охорони здоров’я.

 

У кінці квітня голова фракції "Голос"  Ярослав Железняк заявив, що в парламенті вдалося зібрати необхідну кількість підписів запроведення позачергового засідання, на якому хочуть розглянути питання про відставку Максима Степанова.

 

Нагадаємо, подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров’я Степанова надійшло до Верховної Ради 14 травня.

 

Це вже не перша спроба ініціювати розгляд відставки Степанова з того часу, як він очолив міністерство охорони здоров’я рік тому.