Кремль закликає ОБСЄ припинити утиски партії Медведчука в Україні

09:37, 18.05.2021
Кремль закликає ОБСЄ припинити  утиски партії Медведчука в Україні

Ударили по найдорожчому?

Реакція офіційної  Москви не заставила себе довго чекати.

 

Дмитро Полянський, перший заступник постійного представника Росії при ООНстверджує, що західні організації, зокрема ОБСЄ, повинні говорити про утиски опозиції в Україні.

 

«Українська влада вперше спробувала змусити замовкнути рупори опозиції – телеканали. Крім того, вони почали зазіхати на позицію російської мови в країні. Знову ж таки, це відбувається прямо під носом у наших західних колег, ОБСЄ, (її) моніторингової місії. Вони повинні висловитися з цього питання і називати речі своїми іменами. Це напад на опозицію», – сказав Полянський.

 

Як інформує УМ, про це  пише RT.

 

На його думку, українська влада «дуже стурбована» тим, що опозиція в країні «набирає силу» на тлі всіх дій, які вони вжили.

 

«Але опозиція все ще продовжує користуватися підтримкою, тому вони хочуть вжити більш радикальних заходів, щоб запобігти висловленню опозицією своїх занепокоєнь і не дозволити людям висловити свою думку по-іншому», – сказав кремлівський дипломат.

 

Він підкреслив, що це не має нічого спільного з демократією. За його словами, в Україні немає демократії, «це лише гарний образ, який просувають західні колеги».

 

«Я був би дуже здивований, якби була якась інша реакція наших західних колег, яка відрізняється від слів про те, що партія пана Медведчука є частиною російського впливу (або, як то кажуть, «зловмисного впливу») і що вони підтримують діяльність України», – сказав Полянський.

 

Він сказав, що в ситуації з Україною «є не подвійні, а потрійні стандарти».

 

Раніше суд у Києві відправив голову політради української партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука під домашній арешт до 9 липня включно.

 

Сам політик назвав звинувачення проти нього політично мотивованими.

 

Нагадаємо, 11 травня Генеральна прокуратура України повідомила, що Медведчука і його соратника Тараса Козака підозрюють у державній зраді і розкраданні державних ресурсів в Криму.