Право власності на танкер Delfi суд визнав за Україною

11:14, 13.05.2021
Право власності на танкер Delfi суд визнав за Україною

Злощасний танкер-бункеровщик Delfi довгенько приваблював відпочивальників на одеському пляжі

Господарський суд Одеської області визнав за державою право власності на танкер-бункеровщик Delfi, який у 2019 році зазнав аварії – сів на мілину і затонув біля берегів Одеси.

 

Як інформує УМ, про це  13 травня повідомила пресслужба суду.

 

Таким чином, суд задовольнив позов Кабміну до компанії Mister Drake PC.

 

«Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення сторін, суд повністю задовольнив позовні вимоги і визнав за державою Україна право власності на танкер-бункеровщик «Delfi», - повідомили в суді.

 

Нагадаємо, танкер Delfi зазнав аварії біля берегів Одеси в 2019 році. Після ряду спроб ні місцева влада, ні судновласник так і не змогли його підняти. В кінці липня 2020 року президент України Володимир Зеленський доручив підйом Delfi міністру інфраструктури Владиславу Криклію.

 

Допомогу також запропонували дві компанії, які 26 серпня 2020 року все ж підняли танкер. 10 вересня буксири завершили транспортування танкера з міського пляжу Одеси в порт Чорноморська.

 

Наголосимо, що господарський суд Одеської області зобов'язав компанію-власника танкера Delfi виплатити Адміністрації морських портів України понад 2,7 млн ​​грн. збитків, пов'язаних з підняттям судна.