Завершено розслідування авіакатастрофи АН-26

11:34, 06.05.2021
Завершено розслідування авіакатастрофи АН-26

У результаті авіатрощі загинули 26 військовослужбовців...

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі за фактом падіння літака АН-26 біля Чугуєва Харківської області, в результаті якого загинули 26 військовослужбовців: підозри оголосили шести військовим.

 

Як інформує УМ, про це 6 травня повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

 

Як заявили у генпрокуратурі, підозри оголосили шести військовим: командувачу Повітряних сил Збройних сил України; колишньому командиру військової частини А4104 та двом його заступникам; колишньому керівнику польотами на аеродромі «Чугуїв»; виконуючому обов'язки начальника ХНУВС ім. Івана Кожедуба.

 

Їх підозрюють у незабезпеченні безпеки польотів на ввірених їм напрямках, порушення правил підготовки і проведення польотів, а також халатне ставлення до військової служби (ст. 416, ч. 3 ст. 425 КК України).

 

В ОГП повідомили, що військові допустили неналежну підготовку та затвердження документів про умови експлуатації літака. Також вони недостатньо проконтролювали рівень підготовки пілотів-інструкторів і навчальний процес.

 

Кримінальне провадження налічує понад 60 томів. Зараз його вивчають адвокати підозрюваних. Після цього буде прийнято рішення про вручення обвинувальних актів підозрюваним і направлення їх до суду.

 

Нагадаємо, 25 вересня 2020 року військовий літак Ан-26 зазнав аварії біля Чугуєва. Він здійснював навчальні польоти. На борту перебували 27 осіб, з них 20 - курсанти харківського військового університету. 26 людей загинули. Вижив тільки один курсант.

 

Раніше повідомлялося, що трьох нових фігурантів справи відправили під домашній арешт.