Протидіяти пропаганді Росії та Китаю зможе Велика сімка

15:54, 02.05.2021
Протидіяти пропаганді  Росії  та Китаю зможе  Велика сімка

Країни Великої сімки вважають російську пропаганду найбільшою загрозою.

Країни G7 можуть створити спільний «механізм швидкого спростування» російської або китайської дезінформації.

 

Таку пропозицію внесла Велика Британія.

 

Як інформує УМ, про це  заявив міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб в інтерв'ю агентству Reuters.

 

«Коли ми бачимо, як там (в якийсь із західних країн) публікують цю брехню, пропаганду чи фейкові новини, ми не можемо  просто залишатися осторонь, а мусимо зібратися разом, щоб підготувати спростування та, чесно кажучи, надати правду для жителів як цієї країни, а також для Росії чи Китаї та для всього світу», - стверджує Рааб.

 

Він каже, що Росія та Китай намагаються посіяти недовіру на Заході, чи то шляхом поширення дезінформації про вибори, або про вакцини проти COVID-19.

 

Раніше стало відомо, що Британія ставитиметься до Росії, як до «ворожої держави», а до Китаю - в першу чергу,  як до комерційного «конкурента».

 

Зазначається, що в огляді Росію визнали найбільшою загрозою, яка виходить на рівні влади РФ. 

 

Китай і Росія становлять дедалі більшу загрозу для західних союзників,  оскільки НАТО намагається «вилікувати»внутрішній розкол з США і Туреччиною.

 

Те, що Китай і Росія становлять загрозу для Заходу, підтвердили генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і посол США в НАТО Кей Бейлі Хатчінсон.

 

Можливо, це просто збіг, що Росія загострює конфлікт з Україною та чинить військовий тиск на Київ, тоді як Китай галасливо брязкає зброєю навколо Тайваню.

 

Щодо цього британська газета The Guardianзазначила, що якщо китайський лідер Сі Цзіньпінь та російський президент Володимир Путін об'єднають свої країни у тісний союз, то американська адміністрація Джо Байдена може опинитися у складному становищі. 

 

Як  зазначалось, у  Міністерстві закордонних справ Великої Британії провели дослідження й з'ясували, що Росія використала тролів, які робили заяви, спрямовані проти України, у коментарях під текстами провідних англійських ЗМІ