Куликове поле і Соборна площа в Одесі охороняються поліцією в річницю трагедії 2 травня

12:02, 02.05.2021
Куликове поле і Соборна площа в Одесі охороняються поліцією в річницю трагедії 2 травня

На Куликовому полі в Одесі встановили так звані фільтраційні пункти. (Фото МВС)

Нацполіція і Нацгвардія взяли під охорону Куликове поле та Соборну площу в Одесі у зв’язку із заходами в сьому річницю трагедії 2 травня в Одесі.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує МВС в неділю.

 

Зокрема, Соборну площу та Куликове поле перевірили поліцейські-вибухотехніки на наявність небезпечних предметів.

 

Також на Куликовому полі з боку Італійського бульвару та на перетині вулиць Канатної й Пироговської встановили так звані фільтраційні пункти. Довкола обох площ обмежили рух транспорту.

 

"Увесь комплекс превентивних дій, що проводять правоохоронці, обумовлений метою не допустити порушень публічного порядку та загрози безпеці людей під час заходів з нагоди вшанування пам’яті загиблих 2 травня 2014 року, які невдовзі розпочнуться в центральній частині міста", - наголосили у МВС.

 

Безпосередньо на Куликовому полі роботу правоохоронців координують перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, очільник поліції регіону Олег Бех та керівники інших силових структур.
 
 

При цьому в МВС нагадали про дію карантинних правил у зв’язку з коронавірусом, а також про заборону використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та георгіївських (гвардійських) стрічок.

 

Раніше в МВС заявляли, що в Одесі у річницю трагічних подій на посилений режим несення служби заступлять понад 2,6 тисячі правоохоронців.

 

 

Як повідомляла «УМ», 2 травня – сьома річниця трагічних подій в Одесі. Цього дня у 2014 році учасники одеського антимайдану напали в центрі міста на українських активістів. Під час сутичок пролунали постріли, загинули кілька людей.

 

Згодом антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де багато хто з них забарикадувався у Будинку профспілок. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинуло 48 учасників масових заворушень. 200 осіб з обох сторін конфлікту звернулися за медичною допомогою.

 

Щоб нав’язати власну версію трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року, російська пропаганда запустила міф про «одеську Хатинь», в якому проросійських організаторів заворушень представляють «мучениками», а українських активістів «радикалами».

 

Аби спростувати фейки російської пропаганди, «група 2 травня», що об’єднує незалежних експертів та небайдужих одеситів, зняла документальний фільм «2 травня. Без міфів».

 

Нагадаємо, що рік тому на Куликовому полі сталася сутичка: бажаючим вшанувати жертв трагедії не сподобалася українська мова, якою вів репортаж один зі стрімерів.