Великдень 2021: літніх людей закликають святкувати онлайн

10:09, 01.05.2021
Великдень 2021: літніх людей закликають святкувати онлайн

Літні люди частіше за молодь відвідують храми.

Влада закликає літніх людей утриматися від відвідування храмів на Великдень, натомість долучитися до богослужінь онлайн.

 

Як повідомляє Україна молода, із таким закликом звернувся до українців міністр охорони здоров'я Максим Степанов у суботу.

 

"Вчергове закликаю усіх дотримуватися протиепідемічних правил. Ми вирішили не робити додаткових обмежень. Але я хочу закликати всіх громадян проявити свідомість та самостійно вжити всіх заходів, щоб запобігти поширенню хвороби. Людям старшого віку бажано залишитися вдома – дивитися богослужіння онлайн і дочекатися, коли син, донька чи онуки принесуть вже освячену пасочку з церкви", - написав Степанов у соцмережах.

 

Водночас, за попередньою інформацією поліції, святкові богослужіння з нагоди Великодня можуть відвідати більше мільйона вірян. У поліції також прогнозують, що святкові богослужіння проводитимуться у майже 14 тисячах храмах.
 

Нагадаємо, Кабінет міністрів подовжив адаптивний карантин на території України до 30 червня.

 

На Великдень та травневі свята уряд не вводить додаткових обмежень, втім рекомендовано при проведенні богослужіння у храмі забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень, обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів приміщення, забезпечити температурний скринінг і дотримання маскового режиму.

 

Як повідомляла "УМ", раніше предстоятель ПЦУ Епіфаній запевнив, що всі храми у Великдень будуть відкриті, тому усі бажаючі зможуть піти до церкви і освятити паски, але за умов дотримання дистанції і використовуючи захисні маски.
 
Також священнослужителі ПЦУ вже традиційно освятили й передали 5 тисяч пасок для військових ЗСУ в зону ООС.