Справа Шеремета: Андрій Антоненко «Ріффмастер» звільнений із СІЗО

18:18, 30.04.2021
Справа Шеремета: Андрій Антоненко «Ріффмастер» звільнений із СІЗО

Андрій Антоненко «Ріффмастер» одразу після звільнення у суді.

Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід обвинувачуваному у вбивстві журналіста Шеремета музиканту і військовому ССО Андрію Антоненку «Ріффмастеру»: з утримання під вартою на домашній арешт.

 

Як повідомляє Україна молода, відтак, «Ріффмастера» звільнили у залі суду під час засідання у п’ятницю. 

 

Після чого його повезли до поліції - надягати електронний браслет. 

 

Головуюча суддя Оксана Голуб наголосила, що йдеться про цілодобовий домашній арешт. Антоненка також зобов’язали носити електронний засіб контролю, тобто браслет і здати закордонний паспорт та інші документи, необхідні для виїзду за кордон.

 

Змінити запобіжний захід просив захист Антоненка. Адвокати просили відпустити музиканта під особисте зобов'язання. За їхніми словами, вони справу розглядають доволі швидко, проте "з об’єктивних причини це неможливо зробити достатньо швидко, щоб був забезпечений принцип неперервності".

 

 Прокурор не заперечував проти зміни запобіжного заходу і сказав, що покладається на розсуд суду.

 

При цьому він вважав, що ризики переховування Антоненка від суду або тиску на інших учасників справи залишаються. На думку прокурора, цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом може забезпечити належну поведінку обвинуваченого.

 

«Суд ухвалив: клопотання захисника Кругового про зміну запобіжного заходу Антоненку задовольнити частково. Змінити Антоненку запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю», – оголосила рішення суду Оксана Голуб.

 

Ця ухвала остаточна і оскарженню не підлягає, новий запобіжний захід діятиме до 29 червня 2021 року.

 

«Я лихого не робив, я нічого не ховав, тільки дещо зрозумів, тільки дещо з’ясував», - так зацитував власну пісню Андрій Антоненко «Ріффмастер» одразу після звільнення у суді.

 

«Не можна назвати цю новину зовсім хорошою, але я радий, що друзяка тепер буде хоча би з сім‘єю. Та, нарешті, з гітарою. І ми не забуваємо - чоловік більш як 500 днів у неволі без жодного доказу його провини. Так само не забуваємо, хто і що говорив на сумнозвісному брифінгу, та які статті Конституції при цьому порушував», - написав у соцмережах відомий співак Сашко Положинський, який послідовно підтримував колегу «Ріффмастера» увесь цей час.

 

Як повідомляла «УМ», поліція обвинувачує у вбивстві Шеремета лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

 

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним.

 

Андрія Антоненка тримали під арештом із грудня 2019 року.

 

Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ, генерал-майор Григорій Галаган заявив про підтримку музиканта і сержанта ССО Андрія Антоненка «Ріффмастера» і чекає на нього у строю.