Юлія Мендель йде з посади прессекретаря Зеленського

12:50, 30.04.2021
Юлія Мендель йде з посади прессекретаря  Зеленського

Прессекретар Зеленського Юлія Мендель зібралась іти зі своєї посади

Речниця президента України Володимира Зеленського Юлія Медель вирішила піти зі свої посади. 
 
Однак, вона залишиться працювати в Офісі президента України. 
 
Як інформує УМ, цю інформацію ЗМІ підтвердив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

 

Він, зокрема зазначив, що Мендель зосередиться на роботі по взаємодії з іноземними ЗМІ.

 

«Юлія Мендель продовжує виконувати обов'язки прессекретаря президента України – тимчасово, поки завершуються процеси реорганізації комунікаційної роботи Офісу Президента. Прийнято рішення про посилення конкретних комунікаційних напрямків», –повідомив  Михайло Подоляк.

 

Наразі  невідомо, хто може стати черговим прессекретарем Зеленського. За словами Подоляка, "Юлія Мендель зосередиться на роботі із взаємодії з іноземними ЗМІ".

 

Водночас,  чутки про звільнення Мендель ходять уже близько трьох тижнів.

 

Нагадаємо, на початку квітня речниця Зеленського заявила в телеефірі, що «українська російська мова» є частиною культурного розмаїття нашої країни. Вона висловила переконання, що і Росія не є монополістом на російську мову.
 
На думку Мендель, англійську використовують в різних країнах і на континентах — в Австралії, і в США, і в Індії тощо, але Велика Британія не вважає англійську мову тільки своєю.
 
Водночас, мовний омбудсмен Тарас Кремінь жорстко розкритикував думки Мендель та окремих політиків про «українську російську мову». А а Банковій відхрестилися від скандальної заяви речниці Зеленського.