Поблизу Сирії атакували танкер з Ірану: троє загиблих

09:37, 25.04.2021
Поблизу Сирії атакували танкер з Ірану: троє загиблих

Невідомі атакували з допомогою безпілотника іранський танкер неподалік сирійського порту Баніяс. Внаслідок атаки щонайменше троє людей загинули.

 

Як передає УМ, про це повідомляють світові ЗМІ у неділю.

 

Глава Сирійської обсерваторії з прав людини, що знаходиться у Великобританії, - Рамі Абдель Рахма розповів, що принаймні троє сирійців були вбиті, в тому числі двоє членів екіпажу.

 

Зазначається, що в одному з резервуарів танкера виникла пожежа. Імовірно, судно було атаковане з допомогою безпілотника, що летів з боку територіальних вод Лівану.

 

Пожежним командам вдалося повністю загасити пожежу.

 

The Guardian зазначає, що атака сталася після того, як у четвер в результаті ударів Ізраїлю був убитий сирійський офіцер, а три солдати - поранені.

 

У той час ізраїльська армія повідомила, що з Сирії була випущена ракета класу "земля-повітря" в напрямку пустелі Негев, де розташований ядерний реактор Димона.

Нагадаємо, два тижні тому на іранському об'єкті зі збагачення урану в Натанзі стався збій в електропостачанні – він, імовірно, був викликаний спланованим вибухом. Повідомлялося, що це було результатом ізраїльської кібератаки.