Сирія і Ізраїль обмінялися ракетними ударами

09:30, 22.04.2021
Сирія і Ізраїль обмінялися ракетними ударами

Секретна Дімона розташована на півдні Ізраїлю.

Сирія завдала ракетного удару по території поблизу ядерного реактора в Ізраїлі.

 

Ізраїльська армія заявила, що випущена Сирією ракета приземлилася в регіоні Негев, а сирени сповіщення спрацювали поблизу регіону Дімона, де розташований ядерний реактор Ізраїлю.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пишуть світові ЗМІ у четвер.

 

“Сирійська ракета класу "земля-повітря" вибухнула у південному Ізраїлі, привівши в дію попереджувальні сирени поблизу секретного ядерного реактора Дімони”, - йдеться у матеріалі.

 

Зазначається, що з ізраїльського боку не повідомлялося про пошкодження майна або травмування людей.

 

Як повідомляє ізраїльська армія, у відповідь вона атакувала ракетну установку та системи ППО в сусідній Сирії.

 

“Військові заявили, що у відповідь на цей напад вони завдали удару по кількох ракетних батареях у Сирії, в тому числі по тій, яка запустила ракету на ізраїльську територію”, -  стверджує Reuters.

 

Водночас сирійське державне інформаційне агентство повідомило, що 4 солдати отримали поранення у результаті ізраїльського удару поблизу Дамаска, а протиповітряна оборона Сирії перехопила більшість ізраїльських ракет, які прямували до цілей у передмісті Дамаска.

 

Тоді як Іран, який розташував війська у Сирії, звинуватив Ізраїль у серії нападів на свої ядерні об'єкти, включаючи саботаж на його ядерному об'єкті в Натанзі 11 квітня, та пообіцяв помститися.

 

Нагадаємо, секретний пункт Дімона розташована приблизно у 300 кілометрах на південь від Дамаска.