Росія починає відводити війська від кордонів України

14:44, 22.04.2021
Росія починає відводити війська від кордонів України

Російське командування має приступити з 23 квітня до повернення військ в пункти постійної дислокації. (Фото Міноборони РФ)

Росія оголосила про початок відведення військ від кордонів України в пункти постійної дислокації. Війська почнуть відводити вже 23 квітня.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу в окупованому Криму в четвер.

 

За його словами, він ухвалив рішення завершити перевірочні заходи в Південному і Західному військових округах. Шойгу стверджує, що "всі поставлені цілі досягнуті".

 

Міністр оборони Росії назвав перекидання великої частини російських військ на південні рубежі РФ "раптовою перевіркою".

 

"Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв'язку з цим мною прийнято рішення завершити перевірочні заходи в Південному і Західному військових округах", - сказав Шойгу.

 

Глава Міноборони РФ доручив генеральному штабу, командувачам військами військових округів і повітряно-десантних військ спланувати і приступити з 23 квітня до повернення військ в пункти постійної дислокації.

 

Зазначимо, що у четвер Шойгу прибув до окупованого Росією Криму для участі у активній фазі військових навчань.

 

Росія залучила до цих навчань 10 тисяч військових і 40 бойових кораблів і 20 судів забезпечення Чорноморського флоту і Каспійської флотилії, задіяно 1,2 тис. одиниць озброєння і військової техніки.

 

Раніше Шойгу пояснював посилення військ на півдні країни спробою Північноатлантичного альянсу "протидіяти нормалізації обстановки в ряді країн Закавказзя".

 

Також Шойгу заявляв, що в Росії почалася контрольна перевірка боєготовності армії. Навчання проводяться на території всіх військових округів.

 

Як повідомляла "УМ", Путін погрожував жорсткою відповіддю на дії інших країн, які загрожують інтересам безпеки РФ. Мовляв, «пошкодують, як давно не шкодували».

 

Тоді як Комітет Сенату США підтримав законопроект із "Безпекового партнерства з Україною", який передбачає збільшення військової підтримки України.