Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів: в Україні вшановують жертв

12:00, 11.04.2021
Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів: в Україні вшановують жертв

Пам’ятний знак «Пам’ять заради майбутнього» на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Пам’ять жертв в часи ІІ Світової війни вшановують в Україні в Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів у неділю.

 

Як повідомляє Україна молода, офіційні пам’ятні заходи відбуваються переважно у Києві.

 

Зокрема, було встановлено кошик квітів від президента Володимира Зеленського до Меморіального комплексу «Бабин Яр» у місті Києві, оскільки глава держави перебуває з візитом у Туреччині, передає Офіс президента.

 

Також відбулося покладання квіткових композицій до пам’ятного знака загиблим у Сирецькому концентраційному таборі та пам’ятного знака «Пам’ять заради майбутнього» на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

 

«У роки Другої світової війни у нацистських таборах, катівнях, на каторжних роботах Україна втратила безліч своїх синів і доньок. Ми пам’ятаємо про них усіх. У нинішні непрості й тривожні часи українці та весь цивілізований світ мають продемонструвати особливу єдність, щоб більше ніколи не допустити масштабної війни та навіть можливості повторення подібних жахіть», – цитують Зеленського в Офісі президента.

 

Нагадаємо, 11 квітня в Україні та у всьому світі відзначають пам’ятну дату — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів у пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів концтабору Бухенвальд проти гітлерівців, яке відбулося 11 квітня 1945 року.