Під Золотим на Луганщині загинув захисник України

09:09, 11.04.2021
Під Золотим на Луганщині загинув захисник України

Вояк ЗСУ загинув внаслідок прицільного вогню снайпера.

Військовий ЗСУ загинув від ворожої кулі внаслідок прицільного обстрілу поблизу селища Золоте-3 у Луганській області в суботу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє штаб ООС у неділю вранці.

 

Зазначається, що гібридні війська Росії обстріляли українські позиції 9 разів протягом суботи, внаслідок чого один військовослужбовець загинув, ще один був поранений.

 

Також зафіксовано один проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування.

 

«Поблизу селища Золоте-3 у Луганській області противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок прицільного ворожого обстрілу зі стрілецької зброї один військовослужбовець зазнав поранення, не сумісні з життям», - повідомляють у штабі ООС.

 

Ще один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення.

 

Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та доправили до лікарні. Стан здоров’я захисника – середнього ступеня важкості.

 

У штабі зазначили, що на обстріли противника українські військові відкривали вогонь у відповідь.

 

При цьому від початку доби 11 квітня (станом на ранок) обстрілів з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано не було.

 

Зауважимо, що останні два тижні попри перемир'я російські окупанти продовжують віроломно вбивати захисників України.  Як повідомляла «УМ», навідник 72-ї бригади імені Чорних запорожців Владислав Мороз загинув від кулі ворожого снайпера під час обстрілу позицій ООС поблизу селища Спартак 5 квітня.

 

Того ж дня молодший сержант 92-ої бригади імені отамана Сірка Віктор Гелебрант загинув внаслідок ворожого обстрілу біля селища Золоте-4 на Луганщині.

 

Комвзводу Володимир Шпак і солдат Максим Стеблянко загинули на Донеччині у вівторок, 6 квітня. 

 

8 квітня від кулі російського снайпера під Водяним загинув морпіх Денис Юшко.