На острові Труханів у Києві перевіряють охоронну фірму «Шторм» Медведчука

14:14, 09.04.2021
На острові Труханів у Києві перевіряють охоронну фірму «Шторм» Медведчука

Охоронці Медведчука захопили територію на Трухановому острові у Києві, перекривши доступ до Дніпра.

Слідчі прокуратури, поліції та інспектори контролюючих органів перевіряють і проводять обшуки на базі приватної охоронної фірми  «Шторм», яка належить соратникам лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука.

 

Бодігардів кума Путіна перевіряють на предмет можливого самовільного зайняття землі на острові Труханів у Києві.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Київська міська прокуратура у п’ятницю.

 

"9 квітня 2021 року, в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 197-1 КК України, та на підставі ухвали суду, проводиться огляд земельної ділянки на території о. Труханів на предмет самовільного зайняття земельної ділянки", - йдеться у повідомленні прокуроратури.

 

Зазначається, що слідчі дії проводяться Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно з управлінням стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції, відділом поліції в річковому порту Київ із залученням спеціалістів столичного Держгеокадастру, Департаменту земельних ресурсів КМДА, КП Благоустрій, Екологічної інспекції та ДАБІ міста Києва.

 

Наразі слідчі дії тривають.

 

Раніше журналісти з’ясували, що кілька років тому соратники Медведчука, власники приватного охоронного агентства "Шторм", захопили територію на Трухановому острові у Києві, перекривши доступ до Дніпра.

 

Нагадаємо, що 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів – «112 Україна», Newsone і ZIK, пов'язаних з одним із лідерів партії «ОПЗЖ» Віктором Медведчуком.

 

Крім того, 19 лютого Рада національної безпеки і оборони України ввела персональні санкції проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом ввів його в дію.