Кремль стривожений санкціями проти Віктора Медведчука

19:33, 20.02.2021
Кремль стривожений санкціями проти Віктора Медведчука

Речник президента РФ Путіна Дмитро Пєсков побачив реакційну тенденцію в Україні і стривожився.

Офіційний Кремль стурбований запровадженням санкцій проти лідера партії ОПЗЖ Віктора Медведчука та інших громадян в Україні.

 

Мовляв, в Україні набирає силу тенденція до політичної реакції.

 

Як повідомляє Україна молода, позицію Кремля озвучив речник президента РФ Путіна Дмитро Пєсков у суботу.

 

"Це дуже тривожна інформація. Тривожна вона, тому що ми бачимо реакційну тенденцію в Україні, що набирає силу", - сказав Пєсков.

 

За його словами, військова допомога Україні з боку США "провокує гарячі голови в Києві проводити агресивну політику в рішенні проблеми Донбасу".

 

"Вони [американці] продовжують накачувати оборонний потенціал України. Україні ніхто не погрожує. Навпаки, це провокує ці найгарячіші голови українські, які напевно стоять за цими внутрішніми репресіями, їх накачує на прояв агресивності, в тому числі конкретно в плані агресивності в рішенні проблем південного сходу", - сказав Пєсков у розмові з журналістами.

 

За його оцінкою, ця політика "жодним чином не сприяє стабільності і передбачуваності в серці Європи".

 

При цьому Пєсков заявив, що США не приховують послідовного наміру надавати всебічну допомогу Києву в нарощуванні наступального військового потенціалу.

 

За словами Пєскова, в Кремлі стурбовані, що українська влада може знову порахувати можливим вирішувати проблему на південному сході України силовими методами.

 

"Ми бачимо репресивні дії щодо ЗМІ, щодо громадян України, з провідними політиками України. Звичайно, це не може не викликати занепокоєння, не може не підігрівати питання, ким обрана ця реакційна лінія, чи не призведе ця лінія до того, що знову керівництво України вважатиме за можливе, наприклад, вирішити проблему південного сходу силовими методами", - заявив речник Путіна.

 

І зазначив, що в Кремлі бачать, що "в міру того, як ця реакційна тенденція зміцнюється і починає домінувати на українській політичній арені, більш неспокійно стає на лінії зіткнення".

 

Як повідомляла «УМ», напередодні РНБО запровадила санкції проти політика Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко через фінансування тероризму.

 

Після цього Оксана Марченко вирішила піти в політику і вступити в партію ОПЗЖ.