Авіакатастрофа МАУ: в Ірані висунули звинувачення 10 чиновникам

10:57, 06.04.2021
Авіакатастрофа МАУ: в Ірані висунули звинувачення 10 чиновникам

Український пасажирського літак МАУ був збитий у січні 2020 рок іранськими ППО

У справі про збиття українського пасажирського літака МАУ у 2020 році іранські ЗМІ повідомляють, із посиланням на слова військового прокурора Тегерана, що 10 чиновникам висунули звинувачення.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє всесвітня новиннєва мережа Associated Press – одне з найбільших у світі і найбільше інформаційне агентство США,.

 

Зазначається, що про це пишуть інформагенція ISNA та агенція Mizan, пов’язана з судовою гілкою влади, але вони не уточнюють, кому саме висунули звинувачення.

 

Нагадаємо: Іранський орган цивільної авіації оприлюднив остаточний звіт щодо збиття українського пасажирського літака у січні 2020 року. Як зазначається, причиною фатального рішення збити літак була помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як «ворожий об’єкт».

 

Український літак Boeing-737 авіакомпанії «МАУ», який прямував рейсом PS752 «Тегеран — Київ», збили у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, серед них — 11 українців. Усі загинули.

 

Згодом Іран визнав свою провину за збиття українського літака з зенітно-ракетного комплексу своєї протиповітряної оборони. Вони назвали попадання у літак випадковим. Відповідальність за збиття літака взяв на себе Корпус вартових Ісламської революції.

 

Влада Ірану заявила, що виплатить компенсації за збитий під Тегераном літак МАУ в розмірі 150 тисяч доларів.