Довибори на Прикарпатті: на третій дільниці результати визнані недійсними

12:33, 03.04.2021
Довибори на Прикарпатті: на третій дільниці результати визнані недійсними

Коли й чим завершиться епопея з довиборами на Прикарпатті - залишається лише здогадуватися

На виборчій дільниці в селі Манява, що на Прикарпатті – результати виборів визнали недійсними. Вона стала вже третьою у «чорному» списку довиборів на Івано-Франківщині.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє рух «ЧЕСНО» на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

Зокрема, на оприлюдненому відео голова ОВК Андрій Лозинський заявив, що, коли очолив комісію – побачив: мішки з протоколами відкриті, хоча мали би бути опломбовані. А кілька десятків бюлетенів узагалі не вистачає.

 

Пропозицію визнати вибори недійсними на цій дільниці № 260025 вніс член ОВК від «Слуги народу» Євген Ковальов. «Є пропозиції по виборчій дільниці 260025 у зв'язку з порушенням вимог ст. 86 ч. 2, 4, 5, 6 та 8 визнати вибори недійсними відповідно до ст. 92 ч. 1 — факти незаконного голосування, незаконне включення людей до списку виборців. На нашу думку, кількість таких осіб 25%, тому це повністю законом передбачено», — заявив Ковальов.

 

За це проголосували 11 членів ОВК, і рішення ухвалили.

 

Нагадаємо, що УМ вже писала, що раніше ОВК на одній із дільниць, де зникли 100 бюлетенів, визнала результати голосування недійсними. Таке саме рішення ОВК ухвалила щодо дільниці в Яремче через відсутність печаток на контрольних листах.

 

Наразі ЦВК опрацювала 92,3% дільничних протоколів. На виборах лідирує Василь Вірастюк від партії «Слуга народу» з результатом 31,3%, Олександр Шевченко від партії «За майбутнє» - на другому місці з результатом 29,8%.

 

Додамо, що як уже повідомлялося, 28 березня на Прикарпатті відбулися проміжні вибори народного депутата по 87-му виборчому округу з центром у Надвірній. Тут балотувалося 14 кандидатів.