Остін запевнив Тарана: США не залишать Україну наодинці з Росією

00:12, 02.04.2021
Остін запевнив Тарана: США не залишать Україну наодинці з Росією

Ллойд Остін провів телефонну розмову з Андрієм Тараном з власної ініціативи. (Фото Міноборони)

Міністр оборони США Ллойд Остін зателефонував міністру оборони України Андрію Тарану і обговорив напрями посилення взаємодії між Україною та США у сфері безпеки і оборони, враховуючи ескалацію російської агресії, яка відбувається останнім часом.

 

Як інформує Україна молода, про ініціативу американської сторони повідомляє Міністерство оборони України в ніч на п’ятницю.

 

Зокрема, пан Остін висловив занепокоєння останніми діями Російської Федерації та передав міністру оборони України запевнення у готовності підтримувати Україну в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму.

 

Також міністр оборони США наголосив, що у разі ескалації російської агресії Сполучені Штати не залишать Україну наодинці і не допустять реалізації агресивних устремлінь Російської Федерації щодо України.

 

У свою чергу, пан Таран розповів американському колезі про системну ескалацію безпекової ситуації у районі проведення Операції об’єднаних сил та небажання Кремля підтвердити прихильність режиму припинення вогню.

 

Також міністр окремо приділив увагу подіям 26 березня поблизу селища Шуми, де російські окупаційні війська підступно вбили чотирьох українських військовослужбовців.

 

«Стратегічний діалог на рівні керівників оборонних відомств України та США не просто підтримується, він — динамічно розвивається. Американські партнери активно ініціюють контакти, висловлюють щиру стурбованість спробами Росії загострити ситуацію навколо України. Цей дзвінок американського колеги є яскравою демонстрацією проактивної позиції США у підтримці суверенітету та кроків з відновлення територіальної цілісності України», - наголосив Андрій Таран.

 

Як повідомляла «УМ», раніше головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив під час виступу у Раді, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" Росія стягує війська до кордону з Україною – у Брянську і Воронежську області РФ та до окупованого Криму.

 

Водночас, вже 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, а Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

 

За даними розвідки, Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

 

Президент Зеленський запевнив, що Україна готова до будь-яких провокацій. І хоча кожна звістка про загибель військових дається президенту з болем, він продовжить домовлятися про мир.