У Bloomberg підрахували: десятиліття піде на прищеплення 75% українців

16:16, 01.04.2021
У Bloomberg підрахували: десятиліття піде на прищеплення 75% українців

Вакцинування в Україні може тривати десятиліття

 

Вакцинація в Україні, наразі, найповільніша у Європі (хоча за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я - темпи вакцинації від Covid-19 в розвинених країнах «Старого світі»  теж дуже низькі – повністю щеплені лише 4% жителів): аби прищепити 75% населення країни такими темпами, які є зараз, необхідно близько 10 років.

 

Як повідомляє УМ, про це поінформували в Bloomberg – американській компанії, яка є однією із двох провідних світових постачальників фінансової інформації для професійних учасників фінансових ринків.

 

Редактор щотижневого бізнесового часопису Девід Фіклінг стверджує, що в країнах, де Covid-19 зараз поширюється найшвидше, колективний імунітет не виникне ані в найближчі роки, ані в найближче десятиліття.

 

«Наприклад, таким країнам як Україна і Бангладеш, знадобиться 10 років, щоб вакцинувати 75% населення», – зазначив Фіклінг.

 

Однак, варто зазначити, що розподіл і постачання вакцин також іде повільно і нерівномірно. Саме через це охоплення вакцинацією низьке. Тому, необхідно застосовувати медичні та соціальні заходи безпеки, які вже показали свою дієвість.