«Детектор брехні» допомагатиме викорінювати корупцію на митниці

15:49, 01.04.2021
«Детектор брехні» допомагатиме викорінювати корупцію на митниці

На митницях викорінюватимуть корупцію

Власну службу детекторного контролю працівників для запобігання корупційних правопорушень планують створити в Державній митній службі України.

 

Як інформує УМ, про це заявив голова Державної митної служби України Павло Рябікін. Загальна чисельність працівників митної служби за його словами – біля 12 тисяч осіб по всій державі.

 

«Зараз ми здійснили переатестацію і переведення на нову систему контрактної роботи. У центральному апараті вже  переведено близько 500 осіб. Я думаю, що за тиждень-два почнеться тестування і перведення в нову структуру на контрактній основі працівників регіональних підрозділів. Ми плануємо, що цей процес закінчиться до середини квітня», - уточнив головний митник України.

 

Крім цього, в Держмитслужбі готують меморандум про співпрацю з НАБУ.

 

«Контрактна основа - це додаткові методи контролю, включаючи детектор брехні при проведенні службових розслідувань, що має посилити умови і запобігти корупційні правопорушення.

 

Ми знаходимося в стані підготовки меморандуму з НАБУ, яке входить в процес детекторного контролю працівників митної служби України та протягом року дає нам методологічну допомогу. Йдеться про те, що вже через рік ми повинні створити власну службу детекторного контролю», - додав Павло Рябікін.

 

Нагадаємо, що 18 листопада Кабмін призначив гендиректора аеропорту «Бориспіл»" Павла Рябікіна главою Державної митної служби.

 

Кабмін погодив пропозицію Мінфіну про визнання гендиректора аеропорту «Бориспіль» Павла Рябікіна переможцем конкурсу на вакантну посаду глави Держмитслужби.