У Києві «замінували» всі лікарні

13:47, 01.04.2021
У Києві «замінували» всі лікарні

Фейкові "мінування" додають клопоту й збитків

Невідомий повідомив про мінування всіх лікарень у Києві в четвер, 1 квітня.  Про це на електронну пошту МВС прийшов лист від аноніма.

 

У Нацполіції наразі, цю інформацію перевіряють і шукають вибухівку.

 

Ще невідомо чи це справжня загроза або ж фейк (хтось вирішив так «пожартувати» на 1 квітня). такий «гумор» правоохоронці й суд можуть «оцінити» тюремним строком, тим паче що покарання за подібні речі днями посилено.

 

Як інформує УМ, із 26 березня вступив у дію закон (напередодні підписаний президентом України) «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян» № 1292-ІХ, який ВРУ ухвалила ще 2 березня 2021 року.

 

Поки поліція та ДСНС перевіряє інформацію, з лікарень евакуювали людей – тих, кого можна було вивести на вулицю. В лікарнях чимало хворих людей, які за станом здоров'я не можуть залишити палати.

 

У пресслужбі київської поліції повідомили, що дійсно всі лікарні столиці зараз перевіряють на вибухівку, додавши, що на місці працюють слідчо-оперативна група, вибухотехніки та кінологи зі собаками,

 

Нагадаємо, що фейкові замінювання у Києві стали ледь не повсякденним явищем: об'єктами «замінувань» стають адміністративні будівлі, торговельні центри, станції метро та інші місця, де перебуває велика кількість людей.

 

Поліція вже затримала не одного «жартівника». Як виявилося, таким займаються як кияни, так й «гастролери». Наприклад, торік правоохоронці впіймали у столиці уродженця Львівської області, який мав паспорт США.