Довибори: на окрузі №87 вдруге за добу змінили голову ОВК

15:42, 31.03.2021
Довибори: на окрузі №87 вдруге за добу змінили голову ОВК

На довиборах у Верховну Раду у виборчому округу №87 досі не порахували голоси

Центральна виборча комісія на своєму засіданні внесла зміни до складу окружної виборчої комісії №87, яка досі не встановила результати голосування. Зокрема, комісія припинила повноваження Олексія Остроухова та включила й призначила головою Андрія Лозинського.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба громадської мережі спостереження за виборами ОПОРА. 

 

Також ЦВК припинила повноваження Євгенія Павлусенка та включила Ігоря Децика. Обидва суб’єкти подання — партія «Голос».

 

Водночас, голова ЦВК Олег Діденко під час засідання повідомив: "Зараз привернута увага до ситуації із встановленням підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі №87. На жаль, там вже другу добу заблокована робота окружної виборчої комісії, зокрема і через відсутність кворуму". 

 

За словами очільника Центральної виборчої комісії, ситуацію тримають на контролі та намагаються вирішити. Зокрема, і через заміну тих членів ОВК, які ігнорують її засідання. Мова йде про чотирьох осіб. Об 11 годині 31 березня ЦВК вдруге отримала подання про зміну складу комісії та задовольнила його, оскільки призначені вчора члени так і не змогли приступити до роботи. Саме тому робота Окружної комісії і залишається не відновленою. 

 

Окрім того, Діденко уточнив, що ситуація на окрузі не проста. Так, 33 дільничні виборчі комісії взагалі не здали первинні протоколи про підрахунок голосів, а ще 7 ДВК мають надати уточнені протоколи. Тобто наразі відсутні результати підрахунку із 40 комісій. 

 

Діденко не звинуватив конкретних осіб у саботажі роботи ОВК, проте нагадав за можливу відповідальність. Нагадаємо, що вчора, 30 березня, Центральна виборча комісія внесла зміни до складу ОВК, змінивши голову та ще трьох членів комісії.

 

Як повідомляла УМ, кандидат у народні депутати по 87-му виборчому окрузі Руслан Кошулинський заявив, що на виборах були задіяні брудні технології. Кошулинський вважає, що вибори прийшли з грубими порушеннями та підкупом.