Навальний отримав у в’язниці вже 20 рапортів за порушення дисципліни

14:22, 29.03.2021
Навальний отримав у в’язниці вже 20 рапортів за порушення дисципліни

Суд виніс вирок Навальному 2 лютого 2021 року.

Російський опозиціонер Олексій Навальний отримав у в’язниці вже 6 доган за порушення дисципліни, а також на нього склали вже 20 рапортів.

 

Як інформує УМ, про це він написав у своєму Facebook.

 

За його словами, у російських в’язницях є два типи покарань: догана та видворення до штрафного ізолятору. Після отримання двох доган можна потрапити до ШІЗО.

 

Навальний розповів, що вже отримав 4 догани за 2 тижні у СІЗО «Кольчугіно», 6 доган за 2 тижні у виправній колонії «Покров», а також його визнали схильним до втечі.

 

«Є на розгляді штук 20 рапортів, включаючи такі, як: встав з ліжка на 10 хвилин раніше команди «підйом»; відмовився виходити на зарядку, сказавши начальнику загону: «Ходімо краще кави попʼємо»; відмовився дивитися відеолекцію, назвавши її ідіотською; на зустрічі з адвокатами був у футболці», — зазначив політик.

 

 

Як повідомляла УМ, суд виніс вирок Навальному 2 лютого 2021 року. У нього був умовний термін (три з половиною роки), але суд вирішив змінити його на реальний, оскільки Навальний не зʼявлявся до Федеральної служби виконання покарань відмічатися як умовно засуджений у справі «Ів Роше». Адвокати політика наголошували, що він не приходив, тому що лікувався в Берліні після отруєння бойовою отрутою «Новачок».

 

Апеляційний суд скоротив термін перебування російського опозиційного політика Олексія Навального у виправній колонії на півтора місяці.