Олексій Навальний «сидітиме» в колонії на півтора місяці менше

12:31, 20.02.2021
Олексій Навальний «сидітиме» в колонії на півтора місяці менше

В колонії Олексію Навальному залишається провести близько 2,5 років.

Апеляційний суд скоротив термін перебування російського опозиційного політика Олексія Навального у виправній колонії на півтора місяці.

 

Як повідомляє УМ з посиланням на російські ЗМІ, відповідне рішення ухвалили під час розгляду апеляційної скарги на рішення суду Москви у справі «Ів Роше», яким Навального засудили до відбування покарання терміном майже 2 роки і 8 місяців.

 

Нині ж суддя зарахував Навальному час перебування під домашнім арештом - з 30 грудня 2014 року по 18 лютого 2015 року. Таким чином, в колонії Навальному залишається провести близько 2,5 років.

 

В іншій частині постанову суду першої інстанції залишили без змін.

 

Олексій Навальний відреагував на це словами: "Півтора місяці скинули - вже нормально".

 

Захист просив скасувати вирок про ув'язнення, посилаючись на рішення Європейського суду з прав людини.

 

До речі, під час розгляду апеляції на рішення суду першої інстанції, засуджений опозиціонер багато жартував, говорив про релігію і цитував твір "Гаррі Поттер" і мультсеріал "Рік та Морті".

 

"Так часто я виступаю з останнім словом. Зараз цей суд закінчиться, буде інший. І там теж буде моє останнє слово. Якщо хтось вирішить видати мої останні слова, вийде товста книжка... Я вже не знаю, про що говорити, ваша честь. Хочете, поговорю з вами про Бога. Справа в тому що я віруюча людина", - сказав Навальний.

 

Зауважимо, що 20 лютого також заплановано ще одне засідання суду щодо Навального. Воно стосується справи "про наклеп на ветерана". Політику загрожує штраф майже в 1 млн рублів.

 

Нагадаємо, 17 січня 2021 року після повернення з Німеччини Навального затримали. Його звинуватили в невиконанні зобов'язань умовно засудженого у справі "Ів Роше".

 

Масштабні акції протесту проти арешту Навального відбулися в різних містах Росії 23 і 31 січня. Під час акцій протесту силовики затримали рекордну кількість росіян за останні 10 років.