Олексій Резніков планує видворяти з Криму росіян-нелегалів

08:07, 28.03.2021
Олексій Резніков планує видворяти з Криму росіян-нелегалів

Офіційний Київ готується до видворення росіян з Криму.

Міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков прогнозує, що після деокупації Криму українська влада буде видворяти звідти громадян Росії, які незаконно переїхали на півострів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Резніков заявив у програмі «Неофіційна розмова» на телеканалі "Дом".

 

Для прикладу він навів спроби Москви асимілювати населення Криму, адже після окупації на півострів вже прибуло 500 тисяч росіян, які розмивають етнічне населення.

 

"Вони не громадяни України, вони приїхали або добровільно, або насильно. Але вони, по суті, пособники цього злочину, що вчиняється офіційної Росією, офіційним Кремлем. Тому їх доля...

 

Я не люблю слово "депортація", воно несе дух сталінського режиму. Але українським законодавством передбачено видворення з країни. Це право будь-якої країни", - наголосив урядовець.

 

На його думку, під час такої депортації підхід повинен бути індивідуальний, і якщо громадяни Росії прибули на окуповану територію законним шляхом, то "напевно, до них не буде питань".

 

Він також запевнив, що справжнім кримчанам не варто боятися відновлення української влади на півострові, адже в них не буде проблем у вільній Україні на відміну від жахіть окупаційного режиму.

 

Нагадаємо, що у минулому році в МЗС України повідомляли, що окупанти витісняють українське населення з Криму, переселяючи туди російських громадян. За російською статистикою, близько 100 тисяч росіян заїхали до Криму, тоді як неофіційна цифра є у п’ять разів вищою: близько 500 тисяч росіян.