Підполковник Сергій Коваль і воїн Сергій Барнич загинули під Шумами

09:04, 27.03.2021
Підполковник Сергій Коваль і воїн Сергій Барнич загинули під Шумами

Офіцер 143-го Центру розмінування, підполковник Сергій Коваль героїчно загинув під Шумами.

Офіцер 143-го Центру розмінування, підполковник Сергій Коваль і воїн 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сергій Барнич загинули під час ворожого мінометного обстрілу позицій ЗСУ поблизу селища Шуми на Донеччині у п’ятницю, 26 березня.

 

Як передає Україна молода, прізвища двох з чотирьох полеглих захисників України повідомили у 143-му Центрі розмінування у Кам’янці-Подільському (військова частина А2641) та голова Спілки ветеранів АТО Калущини Олександр Соколовський.

 

«З сумом повідомляємо, що в районі проведення операції Об’єднаних сил, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України героїчно загинув наш побратим – підполковник Коваль Сергій Васильович. Кадровий офіцер, випускник Кам’янець-Подільського військово-інженерного інституту, Сергій Коваль усе своє професійне життя присвятив Збройним силам України», – йдеться в повідомленні 143-го Центру розмінування.

 

Зокрема, відомо, що 43-річний Сергій Коваль пройшов складний шлях від командира взводу розмінування до командира загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв.

 

Підполковник Коваль мав досвід участі у миротворчих операціях. З початку російсько-української війни – учасник АТО/ООС, неодноразово нагороджувався відомчими відзнаками та нагородами.

 

«Мудрим командиром і патріотом своєї країни підполковник Коваль Сергій Васильович назавжди залишиться у наших серцях. Весь особовий склад Об’єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки ЗСУ глибоко сумує та висловлює щирі співчуття рідним і близьким Сергія Васильовича. Світла пам’ять воїну!», – написали побратими з Кам’янця-Подільського.

 

Другим загиблим є боєць 10-ї огшбр Сергій Барнич із міста Калуш Івано-Франківської області. Полеглому захиснику було 47 років.

 

Як повідомив голова Спілки ветеранів АТО Калущини Олександр Соколовський, в грудні 2020 року з нагоди четвертої річниці створення 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї огшбр військовий Барнич був нагороджений грамотою Калуського міського голови та медаллю “За гідність та патріотизм”.

 

 

Нагадаємо, після ротації підрозділів на лінію оборони під окупованою Горлівкою зайшла 10-та окрема гірсько-штурмова бригада замість 503-го батальйону морської піхоти.

 

Як повідомляла «УМ»,26 березня російські окупанти обстріляли позиції ЗСУ в районі селища Шуми: загинуло 4 українських військовослужбовців, ще 2 отримали поранення.

 

Через це українська делегація ТКГ зібралася на екстрене засідання, а президент Володимир Зеленський і глава його офісу Андрій Єрмак проводять консультації з керівництвом країн "нормандської четвірки".

 

Тиждень тому під Шумами загинув від кулі снайпера Кирило Биковський.

 

За даними «УМ», українська армія зазнала вже 9 бойових втрат на фронті у березні. Прізвища ще двох полеглих захисників України наразі невідомі.