Кирило Биковський похований з військовими почестями у Кропивницькому, фото

17:44, 24.03.2021
Кирило Биковський похований з військовими почестями у Кропивницькому, фото

Пoхoвaли Кирила Биковського нa Aлеї пoчесних вoїнських пoхoвaнь Рівнянськoгo клaдoвищa.

Рідні, друзі, бойові побратими та мешканці міста провели в останню путь полеглого захисника України, навідника гірсько-штурмової роти військової частини А3892 Кирила Биковського, який загинув від кулі ворожого снайпера полизу селища Шуми на Донеччині 20 березня.

 

Жалобна церемонія відбулася на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища у Кропивницькому в середу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Кропивницька міськрада і місцеві ЗМІ.

 

 

Зокрема, у Кропивницькому були приспущені державні прапори, оскільки місто у жалобі.

 

Віддати останні почесті Герою також прийшли міський голова Кропивницького Андрій Райкович і секретар міської ради Олег Колюка.

 

 

Як повідомляють у міськраді, Кирило Сергійович Биковський  народився 17 травня 1992 року у Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу № 24. Повну середню освіту здобув у Вищому професійному училищі №4.

 

 

Після закінчення училища, у 2011 році вступив до лав Збройних сил України на службу за контрактом, адже ще в дитинстві Кирило зрозумів, що армія – це його покликання, бо бути військовим - значить не відокремлювати свою особисту гідність від гідності за свою державу.

 

 

Із 2018 року солдат Биковський хоробро боронив рідну землю на Сході України, не шкодуючи себе виконував поставленні завдання.

 

 

Побратими згадують, що 28-річний Кирило  був щирою, відкритою, цілеспрямованою, людиною та понад усе – любив життя. Був хорошим товаришем і бойовим побратимом, завжди готовим прийти на допомогу іншим.

 

Воїн до кінця з честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок.

 

 

Пoхoвaли вoїнa нa Aлеї пoчесних вoїнських пoхoвaнь Рівнянськoгo клaдoвищa.

 

Як повідомляла «УМ», 20 березня, під час виконання бойового завдання в районі проведення Операції Об’єднаних Сил, в селищі Шуми Донецької області, великокаліберна куля ворожого снайпера обірвала життя солдата Биковського.