Семенченко прийшов у СБУ, бо не збирається «загортатися в пледик»

13:37, 26.03.2021
Семенченко прийшов у СБУ, бо не збирається «загортатися в пледик»

У СБУ підтвердили, що Семенченко приїхав у київське управління відомства.

Екснардеп Семен Семенченко прибув у київське управління Служби безпеки України для отримання підозри, свою провину він заперечує.

 

Як інформує УМ, про це  в своєму дописі повідомив Семенченко у Facebook.

 

 "Взяв кілька днів вихідних, відключив телефони, відсвяткував з бойовими товаришами день СБУ і зранку вийшов на роботу. З подивом дізнався що за час моєї відсутності я був оголошений СБУ найстрашнішим терористом. Інформація про те, що мене заарештували і пред'явили підозру, не відповідає дійсності. Я завжди діяв в інтересах України і відкидаю всі звинувачення СБУ....Зараз їду в СБУ на Аскольдів щоб отримати підозру і дати пояснення. Про місце і час суду, який призначать мені по запобіжному заходу повідомлю додатково", написав він.

 

Семенченко запевнив, що як український доброволець він не збирається "завертатися в пледік, їхати за кордон або ховатися від слідства" – і готовий захищати себе в суді. 

 

У СБУ підтвердили, що Семенченко приїхав у київське управління відомства. 

 

У спецслужбі додали, що свою позицію вже оприлюднили й надали частину доказів, а за появи нових обставин громадськості повідомлять про це.

 

Раніше, своє бачення ситуації щодо повідомлення йому про підозру за створення приватної військової компанії Семенченко описав у фейсбуці. Він зазначив, що на кілька днів взяв вихідні, відсвяткував день СБУ з товаришами, а тоді вийшов на роботу.

 

"З подивом дізнався, що за час моєї відсутності я був оголошений СБУ найстрашнішим терористом. Інформація про те, що мене заарештували і оголосили про підозру, не відповідає дійсності. Я завжди діяв в інтересах України і відкидаю всі звинувачення СБУ", - написав екснардеп.

 

Семенченко наголосив, що відстоював на судах інтереси сотні репресованих добровольців, отож відстоювати себе – готовий. Наразі він сам їде в СБУ, аби дати пояснення.

 

"Як український доброволець, один з перших, хто в 2014 взяв в руки зброю для захисту своєї країни, не збираюся завертатися в "пледік", їхати за кордон або ховатися від слідства", - додав Семенченко.



 

Як повідомляла УМ, напередодні СБУ повідомила, що колишній народний депутат, екскомандир батальйону «Донбас» Семен Семенченко і так званий «позаштатний агент НАБУ» Євген Шевченко підозрюються в організації приватної військової компанії (ПВК) і постачанні військових товарів з РФ.

 

 Євген Шевченко заперечує причетність до ПВК Семена Семенченка