Одеса опинилася у червоній зоні карантину

16:29, 20.03.2021
Одеса опинилася у червоній зоні карантину

Одещина перебуває на 2 місці за кількістю хворих на COVID-19 в Україні

Через несприятливу епідеміологічну ситуацію з COVID-19 Одеса опинилася у червоній карантинній зоні. Рішення про запровадження жорстких обмежень ухвалили під час засідання Держкомісії з ТЕБ та НС.

 

Як інформує УМ, про це поідомляє МОЗ.

 

Обмеження можуть набути чинності не раніше, ніж через 2 дні з дати опублікування рішення Держкомісії.

 

Зауважимо, що раніше Одещина перебувала у помаранчевій зоні. Однак карантинні обмеження довелося посилити. Тож, станом на 20 березня у червоній карантинній зоні перебуває 6 регіонів: Київ, Буковина, Закарпаття, Прикарпаття, Житомирщина, Одещина.

 

У МОЗ пояснили, що червона зона буде скасована, якщо регіон досягне норми показників протягом не менше 5 днів поспіль. Наразі суттєво перевищений показник госпіталізацій протягом останніх 3 днів не лише в червоних зонах. В інших областях ситуація залишається стабільною.


Згідно з даними апарату РНБО, Одещина перебуває на 2 місці за кількістю хворих на COVID-19 в Україні. За минулу добу там захворіли 1 037 людей. Ще 11 хворих, на жаль, померли.
Загалом від початку пандемії в Україні коронавірус підхопили 96 844 особи. З них 1 606 осіб померли, а 81 551 – одужали.

 

На Одещині заборонена робота громадських закладів харчування, окрім доставки та замовлень на виніс. Припинена робота торгових центрів, розважальних закладів, спортзалів, басейнів, фітнес-центрів. Заклади освіти можуть перевести на дистанційну форму навчання. Це правило не застосовується до дитячих садків та початкових класів.

 

Як повідомляла УМ, 20 березня в Українській Греко-Католицькій Церкві відбувається всецерковна молитва за померлих внаслідок COVID-19. Заупокійні Божественні Літургії служать в Україні та закордоном.