В УГКЦ моляться за померлих від коронавірусу

10:31, 20.03.2021
В УГКЦ моляться за померлих від коронавірусу

Заупокійні Божественні Літургії служать в Україні та закордоном.

20 березня в Українській Греко-Католицькій Церкві відбувається всецерковна молитва за померлих внаслідок COVID-19. Заупокійні Божественні Літургії служать в Україні та закордоном.

 

Як інформує УМ, з ініціативою проведення молитви за жертвами пандемії коронавірусу виступила Рада католицьких єпископських конференції Європи (ССЕЕ). Учасники ССЕЕ вже провели молитви у своїх країнах.

 

«Уже більше ніж рік усі ми об’єднані одним горем - переживаємо пандемію коронавірусу. Статистика захворюваності вражає своїм зростанням. Думаю, кожен із нас більшою чи меншою мірою відчуває тривогу і печаль через втрату близьких людей: священиків, монахів і монахинь, рідних чи приятелів», - констатував Патріарх Святослав у своєму листі до єпископів УГКЦ з цього приводу.

 

Першоєрарх зазначив, що «ми, як віруючі люди, сприймаємо цю ситуацію з великою довірою до нашого Господа, який єдиний провадить нас через усі випробовування і лиха, що їх приніс із собою СОVID-19».

 

«Запросіть на це Богослужіння вірян, які втратили своїх рідних. Таким чином наша Церква долучається до всенародної молитви, яка стане для нас джерелом Господніх ласк, а померлих сподобить прощення їхніх гріхів», - закликав Предстоятель УГКЦ.

 

Блаженніший Святослав 20 березня служить Заупокійну Божественну Літургію у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

 

 

За минулу добу, 19 березня, в Україні зафіксували 15 292 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. За добу захворіло 797 дітей та 367 медпрацівників.

 

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1070), Львівській (1180), Дніпропетровській (1104), Житомирській (1082) та Одеській (1037) областях.

 

Також 19 березня госпіталізовано 4 369 осіб. 260 людей померли від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, одужало – 5 190 пацієнтів.