Коронавірус: Майя Санду хоче оголосити надзвичайний стан у Молдові

08:41, 15.03.2021
Коронавірус: Майя Санду хоче оголосити надзвичайний стан у Молдові

Майя Санду рекомендує збільшити кількість тестувань на COVID-19 і прискорити вакцинацію у Молдові.

Вища рада безпеки Молдови рекомендує уряду та парламенту оголосити в державі надзвичайний стан терміном на два тижні.

 

Причина:погіршення ситуації з COVID-19 у країні.

 

Як передає Україна молода, про це заявила президент Молдови Майя Санду.

 

"У зв'язку з погіршенням ситуації та поганими прогнозами ми вирішили, що необхідно вжити суворіших заходів. Ідеться про безпеку та інтереси держави. На засіданні ми вислухали жорсткі зауваження фахівців з галузі охорони здоров'я: втрати можна порівняти зі щоденною катастрофою літака з нашими громадянами. Тому час перестати ховати голову у пісок", - наголосила пані Санду.

 

Президентка зазначила, що разом з Вищою радою безпеки вона рекомендує уряду протягом трьох днів розробити детальний план надзвичайного стану та представити його парламенту на розгляд.

 

Також ВРБ рекомендує збільшити кількість тестувань на COVID-19, прискорити вакцинацію та перейти до її другого етапу, а також відкрити онлайн-реєстрацію для всіх охочих зробити  щеплення.

 

За останніми даними, у світі зафіксовано 120 382 586 випадків зараження коронавірусом, у тому числі 2 664 262 летальних, одужали 96 889 452 особи.

 

Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко та його дружина Марина закликають владу прискорити темпи вакцинації населення проти коронавірусу, а українців – поставитися до щеплення відповідально.