Офіс Зеленського поставив завдання СБУ сфабрикувати справу проти Порошенка – адвокати

17:10, 11.03.2021
Офіс Зеленського поставив завдання СБУ сфабрикувати справу проти Порошенка – адвокати

Для виконання завдань щодо переслідувань Петра Порошенка ДБР грубо порушує закон

Офіс президента Зеленського поставив завдання СБУ сфабрикувати чергову справу проти Петра Порошенка

 

Як інформує УМ, про це на брифінгу в агентстві «Інтерфакс-Україна» заявив адвокат п’ятого Президента Ілля Новіков. Він також зазначив, що в Офісі Генпрокурора шукають того, хто зголоситься підписати підозру.

 

«Зараз за нашою інформацією СБУ доручено в короткі терміни знайти щось на Порошенка. Це добре перегукується з тезами, озвученими Офісом президента у нещодавньому інтерв’ю прессекретарки Мендель. Це повністю збігається з тим, що ми бачимо у поведінці і СБУ, і Офісу президента, і Офісу Генпрокурора», — говорить Новіков.

 

«Офіс президента активно шукає в Офісі Генпрокурора того, хто піде на співпрацю з ними і піде на підписання підозри Порошенку. Тому що після всіх подій 2019, і особливо 2020 року бажаючих робити це очевидно не так багато, як раніше», — говорить Новіков.

 

Адвокат Ігор Головань також вкотре нагадав, що для виконання завдань щодо переслідувань Петра Порошенка ДБР грубо порушує закон і користується «прикриттям» скандального Печерського суду.

 

«Заради того, щоб дошкулити Петру Порошенку — лідеру опозиції, щоб організувати політичні переслідування в зручному для них Печерському суді, фактично поставлено поза законом всю діяльність центрального апарату Державного бюро розслідувань. Тому що вони ж не можуть звертатися в різні суди, вони звертаються тільки до Печерського, не тільки в справах Петра Порошенка, а й всіх інших», — говорить Ігор Головань.

 

Адвокат також зазначив, що під час звіту у Верховній Раді України очільник ДБР Сухачов збрехав народним депутатам, заявивши, що місцезнаходження ДБР визначається відповідно до роз’яснення Верховного Суду України за місцем юридичної адреси. Насправді, як свідчить отримана з Верховного Суду відповідь на запит адвокатів, такого роз’яснення немає.

 

«Ми вважаємо, що ці неправдиві твердження, які пан Сухачов робив у Верховній Раді і його вказівки слідчим спілкуватися лише з Печерським судом є свідченням того, що його так само „взяли в оборот“, як і його попередників, починаючи від Романа Труби», — говорить Новіков.

 

Адвокат Ігор Головань нагадав, що нещодавно Київський апеляційний суд відмовив у клопотанні представнику прокуратури і підтвердив, що справи, які розслідує ДБР, мають розглядатися Шевченківським районним судом Києва, а не Печерським.

 

«Вся діяльність ДБР, яка ведеться зараз і яка штучно підводиться під підсудність Печерського суду, є незаконною. І ми звертаємо на це увагу в тому числі і наших колег адвокатів, яким доводиться взаємодіяти з ДБР», — говорить Ілля Новіков.

 

«Я ще раз хочу закликати: перевірте інформацію, яку ми вважаємо достовірною, чи проводяться щотижневі наради президентом Зеленським зі своїми силовиками? Чи обговорюється на них пошук і створення штучного компромату на Петра Порошенка? Це сьогодні достатньо важливий показник того, що відбувається загалом в керівництві Офісу президента та силових відомств», — резюмує Ілля Новіков.

 

Як повідомляла "УМ", раніше адвокати Порошенка подали до суду позовну заяву на виконувача Директора ДБР з вимогою спростувати чергову брехню.