В ПЦУ підтримали Данілова щодо англійської, як другої державної мови в Україні

09:44, 11.03.2021
В ПЦУ підтримали Данілова щодо англійської, як другої державної мови в Україні

Наразі в Україні державною мовою визначено українську.

Російська мова – це «рускій мір» і кріпосне право. Про це написав єпископ Православної Церкви України Адріан (Кулик) в коментарі до заяви секретаря РНБО Данілова, який виступає за англійську, як другу державну мову в Україні.

 

«Як би це дивно не звучало, але Данілов висловив дуже мудру думку. Таки англійська мова – це перспектива особистого і суспільного розвитку, а також гарне майбутнє, а російська – це русмір і кріпосне право», – написав він.

 

Єпископ ПЦУ згадав нещодавню заяву Красноярського Митрополита Московського Патріархату: «лучше смерть, чем сапог американский».

 

«Напрошується запитання як виглядає цей американський сапог, що лякає митрополита МП більше смерті. А що до України і українців, то немає жодного випадку, щоб американський солдат вбив хоть одного українця і будь-що зруйнував в Україні.

 

А от російські «братушкі» люблять вбивати українців і руйнувати все, що українці будували», – зауважив єрарх ПЦУ.

 

Водночас, він підкреслив, що пора вчитись на своєму, не чужому, досвіді і робити відповідні висновки.

 

«В категорію мудрих ми вже ніяк не попадаємо, а залишитись в категорії розумних ще можемо. Проте, коли попадемо в категорію невиправних дурнів, то нас вже ніхто не пожаліє і будуть згадувати українців як тепер згадують інші зниклі народи і племена», – підсумував єпископ ПЦУ.

 

Нагадаємо, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що другою офіційною мовою в Україні має стати англійська. На думку Данілова, за 30 років незалежності достатньо уваги на неї не звернули. Натомість з російською мовою відбувались "політичні загравання". Під час форуму "Україна 30". Данілов також наголосив, що за три десятиліття незалежності України й українську мову не визначили, як фундаментальну та первинну.

 

"І ми за 30 років не звернули увагу на англійську мову, яка має бути обов'язковою другою мовою в країні. Для того, щоб ми з вами були убезпечені від тих атак, від яких ми сьогодні потерпаємо від Російської Федерації", - сказав Олексій Данілов.

 

Натомість російській мові приділяли багато політичної уваги, що й "викопало яму" для сьогоднішньої ситуації. Адже саме російською мовою транслює свою пропаганду Москва.

 

"Знання англійської мови є запорукою незалежності нашої країни. Англійська мова має використовуватися з дитячого садка і школи. Її не треба вчити, її потрібно знати", - додав Данілов.

 

Зазначимо, що це не вперше секретар РНБО висловлює таку ідею. Ще в липні 2020 року він наголошував на необхідності введення англійської як другої офіційної. Також Данілов наголошував, що потреби у статусі для російської мови нема.

 

Наразі в Україні державною мовою визначено українську. Це мова, якій державою надано правовий статус обов'язкового засобу спілкування у публічних сферах суспільного життя. Положення про українську мову як державну міститься у Конституції.