Івано-Франківськ просить більше вакцин проти COVID-19 та додаткові ліжка

12:05, 03.03.2021
Івано-Франківськ просить більше вакцин проти COVID-19 та додаткові ліжка

Вакцинація в Івано-Франківську проходить третій день

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків звернувся до Кабінету міністрів з проханням надати місту можливість розгорнути додаткові ліжка та надати більше вакцин проти коронавірусу.

 

Як інформує УМ, Марцінків закликав уряд допомогти з розгортанням додаткових ліжок в медичних закладах й надати більше вакцин.

 

Мер Івано-Франківська розповів, що востаннє представники уряду виходили з ним на зв'язок 2 тижні тому. Тож у прямому ефірі скористався можливістю і попросив у них дозволу розгорнути додаткові ліжка.


Марцінків повідомив, що поруч з наповненими медичними закладами є установи, які можна перепрофілювати. Зокрема, така можливість є на базі кардіоцентру (там можна виділити хоча б 2 – 3 поверхи) та у шкірвендиспансері. "Не в палатках в Богородчанах, а в діючих міських закладах", – зауважив він.

 

"І друге хочу попросити, щоб більше дали вакцин, щоб більше людей могли провакцинуватися. Навіть цією вакциною. Я вважаю, що вона спасає життя людей", - заявив Марцінків.

 

На місто Івано-Франківськ видали 500 вакцин. Це на декілька днів, згодом обіцяють доставити ще.

 

Вакцинація в Івано-Франківську проходить третій день. Поки що щеплення роблять лише медичним працівникам, які працюють з хворими на коронавірус.

 

"За останні 3 дні жоден лікар не звернувся зі складними побічними ефектами після вакцинації. Єдине, що фіксувалось – це температура до 37,5.
І, на жаль, тільки кожен 2 погодився вакцинуватися. Це велика проблема", - зауважив Марцінків.

 

При цьому додавши, що вакцинація – це один з методів боротьби з поширенням ковіду.

 

Він також анонсував, що у п'ятницю вакцинується у міській клінічній лікарні №1, якщо там будуть залишки вакцин.

 

Нагадаємо, з 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину з розділенням областей за рівнем коронавірусної небезпеки.

 

Першою до "червоної" зони віднесли Івано-Франківську область. Додатково до звичайних обмежень "червоної" зони цей регіон закрили для транспорту.

 

"Червоний" рівень запроваджується, коли рівень госпіталізацій протягом останніх 3 днів на 100 тисяч населення перевищує цільовий показник у 60 осіб на 100 тисяч населення або коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх 7 днів перевищує цільовий показник у 20%.