У Київраді пропонують зробити на Бессарабці пішохідну зону

09:50, 03.03.2021
У Київраді пропонують зробити на Бессарабці пішохідну зону

Бессарабська площа щороку посідає перше місце по забрудненню повітря у Києві

Депутати Київради пропонують створити ще одну пішохідну зону у центрі столиці – між Бессарабським ринком та ТРЦ "Арена-Сіті". Є два варіанти – запровадити такий режим щодня або лише на вихідних.

 

Як інформує УМ, про це написав у фейсбук депутат Григорій Маленко.

 

Наразі йде дискусія. Є й противники ініціативи.

 

Кожен киянин знає, що дорога між Бессарабським ринком та ТРЦ "Арена-Сіті" це де-факто щось середнє між паркувальним майданчиком, пішохідним переходом та повноцінним автомобільним шляхом.

 

"Для пішоходів — це своєрідний квест, як прострибати на протилежну сторону між трьох смуг, дві з яких займають припарковані автомобілі", - підкреслює автор пропозиції, депутат Григорій Маленко.

 

Прихильники запровадження пішохідної зони наводять такі аргументи: Бессарабська площа — це історичний ринок, місце унікальних закладів харчування та розваг, проте її потенціал стримується насиченим дорожнім рухом. Створення пішохідної зони допоможе економічному потенціалу в цьому районі.

 

Бессарабська площа щороку посідає перше місце по забрудненню повітря у Києві, ця проблема спричинена значним трафіком навколо ринку.

 

Безпека та комфорт для киян. Адже на цьому відрізку дороги регулярно створюються аварійні ситуації.

 

Противники ініціативи зазначають, що втілення такої ідеї в життя, може створити нові проблеми для автомобілістів. Адже після перекриття Бесарабського проїзду треба буде шукати альтернативу для проїзду.