Викрадення екскерівника «Нафтогазвидобування» організував Рудьковський - Офіс Генпрокурора

15:47, 25.02.2021
Викрадення екскерівника «Нафтогазвидобування» організував Рудьковський - Офіс Генпрокурора

Екскерівник ПрАТ "Нафтогазвидобування" Олег Семінський.

П'ятьом особам, у тому числі організатору, повідомлено про підозру у викраденні та катуванні екскерівника ПрАТ "Нафтогазвидобування", а на даний час народного депутата України IX скликання Олега Семінського.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє  пресслужба ОГПУ.

 

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру п'ятьом особам, у тому числі організатору, у викраденні та катуванні екскерівника ПрАТ "Нафтогазвидобування", а на даний час народного депутата України IX скликання, а також у вимаганні грошей від його рідних (ст. 127, ст. 146, ст. 189 КК України)", - йдеться в повідомленні.

 

Повідомляється, що за даними слідства, на початку 2012 року керівника провідної газовидобувної компанії незаконно викрали і більше трьох років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн дол. США.

 

"Розслідуванням встановлено, що організатором злочинів є його колишній бізнес-партнер, народний депутат кількох скликань, який в минулому займав посаду Міністра транспорту та зв’язку України. До скоєння злочинів він залучив декілька осіб, в тому числі представників криміналітету. Мотивами кримінальних правопорушень став перерозподіл прибутків від діяльності, а також акцій підприємства між його бенефіціарами", - зазначається в повідомленні.

 

За даними УП, йдеться про Миколу Рудьковського. Він був міністром за часів президентства Віктора Ющенка, а також нардепом від Партії регіонів з 2012 по 2014 рік.

 

Микола Рудьковський
 

Так, резонансний злочин дев’ятирічної давності розкрито спільно з працівниками Служби безпеки України.

 

"З метою викриття злочину та притягнення до відповідальності причетних до його вчинення осіб на території України проведено понад 40 обшуків", - інформує ОГПУ.

 

Додамо, що Олег Семінський народний депутат від "Слуги народу".

 

Нагадаємо, 2 лютого Печерський суд Києва розпорядився накласти арешт на акції ПАТ "Нафтогазвидобування", що належать брату Рудьковського Сергію.

 

Арешт було здійснено в рамках кримінального провадження, відкритого в листопаді 2012 року за фактом викрадення Семінського.

 

Сам Семінський в інтерв'ю Економічній правді колись говорив: "Я на 100% впевнений, що замовником мого викрадення був Микола Миколайович Рудьковський".

 

Також він розповів, що ПрАТ "Нафтогазвидобування" створювалася на умовах приналежності йому 10% акцій її статутного фонду. Утримувачем цього пакету акцій Семінський назвав Миколу Рудьковського.

 

В даний час мажоритарним власником ПрАТ "Нафтогазвидобування" є група "ДТЕК" Ріната Ахметова.