Рада Церков висунула владі три вимоги щодо розпочатої вакцинації

10:18, 25.02.2021
Рада Церков висунула владі три вимоги щодо розпочатої вакцинації

Духовенство нагадує про добровільність у питанні вакцинації

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій поширила заяву щодо самого процесу вакцинації від COVID-19 в Україні.

 

Як інформує УМ, в заяві сказано:

 

1. Компетентні органи державної влади повинні, насамперед, забезпечили добровільність у питанні вакцинації та не створювали умови відкритого чи прихованого примусу, порушуючи тим самим природні права людини. Ніщо, навіть пандемія, не може стати підставою для впровадження тоталітарного контролю над людиною.

 

2. Вакцина повинна бути доступною для осіб, які потребують допомоги, передусім тих, хто зубожів внаслідок падінням економіки через пандемію. Слід подумати і про тих, хто готовий придбати вакцину і, не зволікаючи, вакцинуватися, але не може цього здійснити, бо його черга до безоплатного вакцинування ще далеко.

 

3. Медичні препарати повинні бути перевірені на ефективність і безпечність.


"У боротьбі проти коронавірусної загрози настав новий етап, який, за свідченням фахівців, є найбільш ефективним – противірусна вакцинація населення. Підходячи до цього етапу, ми стараємося і тут допомогти суспільству, державній владі та місцевому самоврядуванню отримати перемогу над пандемією. Імунізація – це перевірений більше ніж столітнім досвідом людства шлях до суспільного здоров’я", - йдеться у заяві.

 

Також духовенство нагадує про добровільність у питанні вакцинації і просить владу не створювали умови відкритого чи прихованого примусу, порушуючи тим самим природні права людини.

 

"Ми також просимо органи державної влади подбати про доступність вакцин для осіб, які потребують допомоги, передусім тих, хто зубожів внаслідок падінням економіки через пандемію. Слід подумати і про тих, хто готовий придбати вакцину і, не зволікаючи, вакцинуватися, але не може цього здійснити, бо його черга до безоплатного вакцинування ще далеко", - сказано в документі.

 

Як інформує УМ, у ПЦУ наголосили, що не змушуватимуть нікого до вакцинації