Конфлікт між Тараном та Хомчаком: Арестович назвав причину

09:48, 19.02.2021
Конфлікт між Тараном та Хомчаком: Арестович назвав причину

Руслан Хомчак та Андрій Таран

В Україні триває протистояння між міністром оборони Андрієм Тараном та головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком. Вони конфліктують, бо немає унормованого розподілу обов'язків між їхніми посадами.

 

Як інформує УМ, про це у програмі "Право на владу"  повідомив речник української делегації в ТКГ  Олексій Арестович.

 

Арестович наголосив, що сподівається, що проблема вичерпається до кінця 2021 року

 

"Це прикра реальність, пов'язана з тим, що коли 21 березня 2020 року розподілили обов'язки між ними, ввели посаду головнокомандувача, не розподілили обов'язки за законом. Це перше і головне завдання", - сказав Арестович.

 

Речник української делегації в ТКГ зазначив, що і Хомчак, І Таран претендують на одні і ті самі засоби та фінанси. Для того, щоб припинити протистояння, необхідно на законодавчому рівні розділити сфери їхнього впливу.

 

"Це перше і найголовніше завдання. Тому що якщо навіть найкращих друзів зараз поставити на ці посади, через тиждень вони будуть смертельними ворогами", - наголосив Арестович.

 

Як повідомляла УМ. в Україні розгорнувся скандал між 2 військовими генералами – міністром оборони Андрієм Тараном та головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком. Зокрема, Хомчак через суд відмовився виконувати накази міністра оборони.

 

У конфлікт втягнутий також особовий склад і волонтери. Про протистояння між міністром та головнокомандувачем ЗСУ знають в Офісі Президента.