Через скандали у Міноборони волонтери забезпечують фронт технологіями – Бутусов

16:49, 02.02.2021
Через скандали у Міноборони волонтери забезпечують фронт технологіями – Бутусов

Руслан Хомчак і Андрій Таран.

Скандал між міністром оборони Андрієм Тараном та головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком може бути пов'язаний зі спецфондом та його наповненням. Тож через це волонтери змушені забезпечувати ЗСУ технологіями.

 

Як інформує УМ, про це розповів в інтерв"ю 24 каналу журналіст Юрій Бутусов.

 

В конфлікт втягнули як особовий склад, так і групи волонтерів. Деталі цього скандалу і чим він може загрожувати нашому війську та обороноздатності цілої країни, розповів журналіст.

 

За його словами, станом на сьогодні, в армії є величезна проблема – досі відсутні на озброєнні автоматизовані систем управління військами та електронні системи управління вогнем.

 

Він наголосив, що їх використовують у майже всіх країн світу, зокрема більшість країн Африки та Азії.

 

"А на фронті зараз воюють волонтерські системи управління, тобто їх розробили волонтери", – наголосив Бутусов.

 

"У нас проходять багаторічні є дослідно-конструкторські розробки в ІТ-сфері. На такі проєкти витрачали багато грошей, але результату досі немає", - зазначив журналіст.

 

Через те, що міністр оборони оголосив аудит – перегляд цих питань – фінансування у 2020 році не відбулось. Тож зараз через це розгорнувся великий скандал. Зокрема, військові вимагають, щоб почався наступний етап робіт.




Як повідомляла УМ, між міністром оборони Андрієм Тараном та головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком триває конфлікт. З чого почалась генеральська сварка – достеменно невідомо. Втім нині між очільником міністерства та генштабу безліч судових справ.