Місто «закладок» готується до виборів? Поліцейські Харківщини вилучили наркотиків 120 мільйонів

17.02.2021

Поліцейські Харківщини в ході спецоперації виявили потужний наркокартель, члени якого виготовляли й розповсюджували всіма можливими каналами сотні кілограмів наркотичних речовин.

 

На сьогодні вже проведено 350 обшуків і встановлено 118 осіб, причетних до цього злочину. З них 16 осіб уже потрапили за ґрати, а 63 оголошено підозру.


«Упродовж чотирьох діб поліцейські ліквідували 7 підпільних нарколабораторій і заблокували 5 інтернет-магазинів, через які реалізовувався товар, — повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко. — А також вилучили з незаконного обігу близько 200 кілограмів наркотичних і психотропних речовин (iдеться про 300 тисяч доз), а також понад три тонни прекурсорів для їх виготовлення».


Асортимент наркокартелю неабияк вразив своєю різноманітністю. Серед вилученого товару знайшлося 80 кілограмів канабісу, 80 літрів опію, 30 кілограмів психотропного «Альфа PVP», 4 кілограми амфетаміну, 2тис 700 упаковок метадону і 2,5 тисячі упаковок сильнодіючого опіоїдного препарату. За цінами чорного ринку, така партія дурману коштує близько 120 мільйонів гривень.


Крім цього, співробітники поліції викрили дві злочинні групи з ознаками організованості. Одна з них спеціалізувалася на виготовленні «Альфа PVP», інша налагодила виробництво та збут метадону.

 

Продукцію злочинці продавали через чат-боти у месенджері та мережу своїх розповсюджувачів, що робили так звані «закладки» по всій території Харкова. Поліцейські також виявили 43 наркопритони, куди теж надходив згубний товар.


До речі, слідство в цій справі триває, але не виключено, що його кінцевий результат може серйозно вплинути на вибори міського голови, які заплановані на жовтень.

 

За інформацією політолога Кирила Сазонова, яку він поширив у «Фейсбуці» з посиланням на сайт «Інсайдер.ua», йдеться про викриття наркокартелю, «до якого роками був причетний Михайло Добкін».

 

Й оскільки участь колишнього харків’янина в майбутніх перегонах не надто вітає теперішня управлінська команда міста, результати слідства можуть виявитися ще більш сенсаційними, ніж здається зараз.