Трагедія під Бахмутом: ДБР розслідує загибель трьох захисників України

07:28, 15.02.2021
Трагедія під Бахмутом: ДБР розслідує загибель трьох захисників України

Місце вибуху в районі Новолуганського Бахмутського району Донеччини. (Фото ДБР)

Слідчі Державного бюро розслідувань відкрили і розслідують кримінальне провадження у зв’язку із загибеллю трьох захисників України, яка трапилась на підконтрольній Україні території в районі Новолуганського Бахмутського району Донеччини.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує ДБР.

 

«За попередньою інформацією, 14 лютого, близько 10:00 в районі Новолуганського під час переміщення з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинуло троє військових», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що кримінальне провадження відкрите за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану)".

 

Директор ДБР Олексій Сухачов зауважує: "Смерть військовослужбовців на контрольованій території – велика трагедія. Ми докладемо усіх зусиль, аби встановити істинні причини та покарати винних у смерті бійців".

 

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група територіального управління ДБР у Краматорську та Головного слідчого управління ДБР. Керівництво бюро тримає розслідування на особистому контролі.

 

Як повідомляла «УМ», 14 лютого у Бахмутському районі Донецької області внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинули троє військовослужбовців Збройних сил.

 

Президент Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку прибути на Донбас для розслідування загибелі трьох військових.

 

Трагічно загинули: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).