Капітан Олександр Войтенко, солдати В’ячеслав Олексієнко і Дмитро Мироненко підірвались біля Новолуганського

15:53, 14.02.2021
Капітан Олександр Войтенко, солдати В’ячеслав Олексієнко і Дмитро Мироненко підірвались біля Новолуганського

Троє загиблих бійців – із 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку терміново прибути на Донбас. Це потрібно для розслідування загибелі 3 військових, які 14 лютого загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. Їхні імена вже відомі. Це - капітан Олександр Войтенко, солдат В’ячеслав Олексієнко та старший солдат Дмитро Мироненко.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба президента України.

 

“За попередніми даними, близько 10-ї ранку 14 лютого під час переміщення в районі Новолуганського з метою перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої отримали поранення, несумісні з життям, троє військових: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), старший солдат В’ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження). Бійці загинули на місці.”, – йдеться у повідомленні.

 

Пресслужба офісу президента зазначила, що троє загиблих бійців – із 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

 

На місці трагедії за дорученням президента вже перебуває заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець.

 

Таран та Хомчак повинні встановити всі обставини загибелі українських військовослужбовців.

 

"Потрібне негайне розслідування. Щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому. Чекаю їхньої доповіді щодо обставин одразу після мого повернення вже завтра (15 лютого – 24 канал) в "Борисполі"", -  наголосив президент.

 

Він додав, що Україна не має втрачати своїх захисників в умовах, коли це не є порушенням режиму тиші з боку супротивника. Також глава держави також висловив співчуття рідним і близьким бійців.

 

Водночас, журналіст Андрій Цаплієнко в своєму телеграмі написав, що трагедія трапилася у відносно безпечній зоні.

 

За словами журналіста, ймовірно, російські диверсанти перезамінували протитанкове мінне загородження край дороги, аби воно спрацювало й на людей.

 

"Диверсійно-снайперська війна набирає обертів на тлі спроби окупантів під виглядом навчань просунутись вбік позицій Збройних сил України", - написав Цаплієнко.

 

Він наголосив, що на це вже не можуть заплющити очі спостерігачі місії ОБСЄ.

 

Як повідомляла УМ, за попередніми даними, трагедія сталася приблизно о 10:00 в районі Новолуганського. Троє військовослужбовців підірвалися на невідомому вибуховому пристрої та отримали поранення, несумісні з життям. Серед них були: капітан Олександр Войтенко (1974 року народження), старший солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження), старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).