Поблизу Павлополя підірвався український військовий

16:07, 12.02.2021
Поблизу Павлополя підірвався український військовий

Український воїн – живий. Медики надають йому необхідну допомогу.

У п'ятницю, 12 лютого, український військовий підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Це сталося поблизу села Павлопіль на Донеччині.

 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Оперативно-тактичне угруповання "Схід"

 

На щастя, український воїн – живий. Медики надають йому необхідну допомогу.

 

Військового вдалося оперативно доставити до лікувального закладу. Інформації про самопочуття героя наразі немає.

 

Обставини події встановлюють керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку.

 

У Міноборони 12 лютого повідомили, що російські бойовики встановлюють мінно-вибухові загородження Російські окупанти встановлюють міни вздовж лінії зіткнення, – розвідка фактично уздовж усієї лінії зіткнення, повідомила під час брифінгу повідомила речниця Міноборони Юлія Шевченко з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

 

За її словами, противник продовжує вдосконалювати інженерно-фортифікаційне обладнання і нарощувати міни.

 

"На окремих напрямках окупанти здійснюють мінування місцевості поблизу позицій Об'єднаних сил протипіхотними осколковими мінами ПОМ-2 з використанням засобів дистанційного мінування", - зазначила Шевченко.

 

Речниця також відзначила, що командування оперативного угруповання російських окупаційних військ підвищує інтенсивність тренувань мінометних та артилерійських підрозділів.

 

ПОМ-2 – протипіхотна міна осколкова натяжної дії. Її використовують для виведення з ладу особового складу противника та встановлюють тільки засобами дистанційного мінування.
Мовиться про перший та другий армійські корпуси на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

 

Як повідомляла УМ, на Донбасі ввечері 11 лютого проросійські бойовики обстріляли позиції ЗСУ з кулеметів. Внаслідок цього загинув військовий Владислав Лященко.

 

11 лютого на Донбасі загинув ще один військовий. Трагедія трапилася внаслідок снайперських обстрілів поблизу Зайцевого. Поранений 36-річний Олександр Глушко помер під час евакуації.

 

На Донбас прибув президент Володимир Зеленський. Він відвідав серед іншого й передову. Разом із очільником держави прибули також посли країн "Великої сімки". Крім того, кілька днів тому передову відвідав Руслан Хомчак. Останній перебуває на Донбасі у відрядженні.