Військовий ЗСУ загинув під Новомихайлівкою внаслідок кулеметного обстрілу

09:10, 12.02.2021
Військовий ЗСУ загинув під Новомихайлівкою внаслідок кулеметного обстрілу

Неподалік Новомихайлівки 11 лютого бойовики порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл українських позицій. У результаті один із українських захисників України загинув. Це вже друга втрата України за 11 лютого – раніше пішов із життя уродженець Полтави Олександр Глушко.

 

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Оперативно-тактичне угруповання "Схід".

 

Трагедія сталася приблизно о 20:45. Під час атаки проросійські найманці застосували великокаліберний кулемет.

 

На обстріл українські воїни дали адекватну відповідь. Командування ОТУ висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

 

Зараз на місці події працюють посадові особи бригади та група оперативного реагування військової служби правопорядку ЗСУ. Новомихайлівка входить до району відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

 

Командування "Сходу", як і редакція 24 каналу, висловлюють щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого воїна.

 

Під час обстрілу біля Зайцевого 36-річного воїна Олександра Глушка поранив снайпер. Під час евакуації до Бахмута він, на жаль, помер. Військовослужбовець був у важкому стані та медики боролись за його життя. Олександр служив у 59-ій окремій мотопіхотній бригаді.

 

 

Родом загиблий герой – з Полтавської області.

 

Через загибель військового українська сторона направила ноту протесту до місії ОБСЄ.

 

Нагадаємо, 11 лютого на Донбас прибув президент Володимир Зеленський. Він відвідав серед іншого й передову. Разом із очільником держави прибули також посли країн "Великої сімки". Крім того, кілька днів тому передову відвідав Руслан Хомчак. Останній перебуває на Донбасі у відрядженні.