Тихановська просить керівництво України про зустріч: говорила частково українською

12:31, 12.02.2021
Тихановська просить керівництво України про зустріч: говорила частково українською

У зверненні Тихановська частково використала українську мову.

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська провела зустріч з членами міжфракційної групи "За демократичну Білорусь". У зверненні до Верховної Ради Тихановська запевнила, що Крим – це Україна і закликала до зустрічі керівництво держави.

 

 

Як інформує УМ, про це повідомляється на сайті Світлани Тихановської.

 

Опозиціонерка подякувала українцям за підтримку на політичному рівні, а також за допомогу вимушеним мігрантам з Білорусі.

 

Тихановська наголосила, що з серпня 2020 року в Білорусі затримали близько 32 тисяч людей, а 14 тисяч були змушені покинути країну. 246 осіб визнали політичними в'язнями.

 

"Через страх втратити владу Олександр Лукашенко кинув цілу країну в кризу і зіпсував відносини зі своїми сусідами. Він ставить під загрозу суверенітет країни, домовляючись про інтеграцію з Володимиром Путіним. Колишній президент відноситься до Білорусі, як до свого особистого колгоспу", - сказала Тихановська.

 

Тихановська наголосила, що Україна та Білорусь здатні на набагато кращі відносини, аніж теперішні.

 

Політикиня запевнила, що підтримує територіальну цілісність України і Крим є беззаперечно частиною української території. Також Тихановська попросила підтримати демократичну Білорусь на міжнародному рівні – в ОБСЄ, ПАРЄ, ООН.

 

"Сподіваємось, що незабаром ми зможемо зустрітися з керівництвом України і обговорити сусідське майбутнє наших країн", - заявила Тихановська.

 

У зверненні Тихановська частково використала українську мову. Зокрема, завершила його словами "Слава Україні!".

 

"Мы просим вас поддержать независимую демократическую Беларусь, призываем Украину поддержать нас в ОБСЕ, ПАСЕ, ООН, а также на других международных площадках. И надеемся, что в скором времени мы сможем встретиться с руководством Украины и обсудить соседское будущее наших стран. Жыве Беларусь! Слава Украине!»", - підсумувала Тихановська.

 

Як повідомляла УМ, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська вдячна президенту Литви Гітанасу Науседі, який висунув її кандидатуру претендентом на здобуття Нобелівської премії миру у 2021 році.