Росія готова до розриву відносин з Євросоюзом - Лавров

11:39, 12.02.2021
Росія готова до розриву відносин з Євросоюзом - Лавров

Наразі у ЄС готують нові санкції проти Росії

Росія готова розірвати відносини з Євросоюзом. За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, це відбудеться, якщо ЄС продовжить вводити санкції проти російської економіки.

 

Як інформує УМ, про це Лавров розповів в інтерв'ю роcійcькому пропагандисту Володимиру Соловйову.

 

 

"Ми виходимо з того, що ми готові. Якщо ми ще раз побачимо, як ми вже відчули неодноразово, що в якихось областях накладаються санкції, які створюють ризики для нашої економіки, в тому числі в самих чутливих сферах, – так", - сказав Лавров.

 

Глава МЗС запевняє, що начебто Росія не хоче бути ізольованою від світу, проте вона до цього має бути готова. "Хочеш миру – готуйся до війни", – завершив Лавров.

 

Зазначимо, що наразі у ЄС готують нові санкції проти Росії через ув'язнення Олексія Навального. За інформацією ЗМІ, жодна країна-член євроспільноти не виступає проти такого кроку.

 

Поїздка верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля до Москви виявилась дуже напруженою. Переговори з Лавровим дуже розчарували Борреля. Він повідомив, що Кремль – до діалогу абсолютно не готовий.

 

Як повідомляла УМ, Жозеф Боррель 4-6 лютого перебував у Росії, де намагався обговорити з Кремлем Україну, Білорусь, отруєння, арешт і вирок опозиціонеру Олексію Навальному та інші гострі проблеми. За результатами візиту він переконаний, що Росія та Євросоюз йдуть у різних напряках, зокрема Москва йде «авторитарним шляхом».

 

Європейські парламентарі та дипломати висловили незадоволення роботою Борреля, який не зміг домовитися з Росією, та почали збирати підписи за його відставку. Пізніше голова євродипломатії заявив, що готовий пропонувати нові санкції проти Росії.