Глава Єврокомісії просить поділитись вакцинами з Україною

13:28, 08.02.2021
Глава Єврокомісії просить поділитись вакцинами з Україною

Найближчим часом Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNtech

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн впевнена, що побороти пандемію можна лише тоді, коли вдасться зупинити коронавірус у всіх країнах. Це спільне завдання для усіх європейців.

 

Як інформує УМ, про це політикиня наголосила під час виступу на Всеукраїнському Форумі "Україна 30". Вона зазначила, що з початку пандемії Європейський Союз підтримував український народ.

 

"Спочатку ми надсилали маски, апарати для вентиляції легень, а також переказали 200 мільйонів євро на підтримку українського бізнесу під час локдауну", - сказала глава Єврокомісії.

 

Урсула фон дер Ляєн розповіла, що ЄС створив глобальну ініціативу COVAX, завдяки якій лікарі та медперсонал України одержать перші вакцини вже у лютому. За її словами, ще мільйони доз вакцини надійдуть нашій державі до літа.

 

"Європейський Союз найбільший донор ініціативи COVAX і ми цим пишаємося. Усі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві, їх було ретельно перевірено незалежним європейським агенством з лікарських засобів", – розповіла політикиня.

 

Глава Єврокомісії додала, що звернулась до інших членів ЄС з проханням пожертвувати частину своїх вакцин Україні.

 

"Європейський Союз на боці України, як і був завжди, зокрема у важкі моменти вашої новітньої історії. Усі ми одна європейська родина", - підсумувала Урсула фон дер Ляєн.

 

Зі свого боку президент України Володимир Зеленський заявив на Всеукраїнського форуму щодо коронавірусу "Україна 30", що Україна домовилася про постачання 4 вакцин від коронавірусу. Мовиться про препарати від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах.

 

"Ми домовилися про постачання в Україну вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах. Перший етап вакцинації розпочнеться вже цього місяця. Першими вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці", - сказав президент.

 

Найближчим часом Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNtech в межах ініціативи COVAX для початку вакцинування наших медиків.

 

За цією ж програмою у лютому – березні почнеться постачання від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca. Є домовленість про постачання 1,9 мільйона доз вакцини Sinovac Biotech.

 

Як повідомляла УМ, вакцинація в Україні розпочнеться 15 лютого. У випадку форс-мажорних обставин дату можуть змістити

 

Кабінет Міністрів готує план компанії вакцинації населення. Денис  Шмигаль представив “дорожню карту” вакцинації проти COVID-19 , він проходитиме у 5 етапів.

 

Громадян України спершу вакцинуватимуть препаратом від Pfizer-BioNTech Спочатку українців щепитимуть вакциною Pfizer, а потім – AstraZeneca.