Під Авдіївкою окупанти гатили з переносної системи «Град-П»

20:11, 03.02.2021
Під Авдіївкою окупанти гатили з переносної системи «Град-П»

Українська місія продемонструвала іноземним дипломатам фотодокази місця вибуху та фрагмент хвостової частини 122-мм ракети від "Град-П".

Російські окупанти обстріляли з переносної реактивної системи «Град-П» позиції ЗСУ біля Авдіївки 31 січня.

 

Докази грубого порушення липневого перемир’я та Мінських домовленостей навела українська місія при ОБСЄ.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йшлося під час засідання Форуму безпекового співробітництва у середу, 3 лютого.

 

"31 січня 2021 року російські збройні формування обстріляли українські позиції з боку тимчасово окупованої Яковлівки у напрямку підконтрольної уряду Авдіївки із застосуванням легкої переносної ракетної системи "Град-П", - зазначив заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський.

 

Українська місія продемонструвала іноземним дипломатам фотодокази місця вибуху та фрагмент хвостової частини 122-мм ракети від "Град-П".

 

 

"Такі дії демонструють подальше ігнорування та порушення Росією та її силами на Донбасі рішення ТКГ від 22 липня 2020 року, яке забороняє обстріли, включаючи снайперський вогонь, та Мінські домовленості, які передбачають відведення важкого озброєння з метою встановлення зони безпеки щонайменше у 50 км між сторонами для артилерійських систем калібром 100 мм і вище", - сказав пан Лоссовський.

 

Українська місія також поінформувала, що загалом протягом тижня з 25 по 31 січня збройні формування Російської Федерації 44 рази порушували режим припинення вогню, обстрілюючи позиції ЗСУ з різних видів озброєння, включаючи міномети, а також вели снайперський вогонь.

 

"У результаті цих збройних провокацій 6 українських військовослужбовців отримали поранення", - повідомив представник України.

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат 56-ої Маріупольської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Олег Андрієнко похований з військовими почестями у рідному місті Запоріжжя в четвер, 14 січня.

 

 21 січня на Приазов’ї загинув морпіх Олександр Отрєп’єв з Миколаївщини.

 

30 січня у лікарні помер військовий Роман Дзюбенко, якого раніше поранив ворожий снайпер . 

 
Старший матрос Дмитро Власенко загинув внаслідок смертельного поранення поблизу села Шуми 2 лютого.