Роман Дзюбенко помер після важкого поранення снайпером

14:21, 30.01.2021
Роман Дзюбенко помер після важкого поранення снайпером

Роман Дзюбенко з дружиною Анастасією.

Молодший сержант 92-ї механізованої бригади Роман Дзюбенко помер у лікарні після важкого поранення внаслідок ворожого снайперського вогню на Луганщині.

 

Захиснику України було 26 років, в нього залишилися молода дружина і піврічний син.

 

Як інформує Україна молода, про смерть воїна повідомляє 92 омбр ім. кошового Івана Сірка в суботу.

 

«Із болем і сумом повідомляємо, що сьогодні вранці, 30 січня 2021 року, перестало битися серце молодшого сержанта 92-ї омбр Дзюбенка Романа Васильовича. П’ять днів тому в результаті ворожого обстрілу російських окупантів командир відділення, молодший сержант Роман Дзюбенко отримав наскрізне кульове поранення голови. Воїн був у вкрай тяжкому стані, медики боролися за його життя до останнього,  але, на превеликий жаль, ми його втратили…», - зазначають бойові побратими Романа із бригади імені кошового Сірка.

 

І висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким Романа.

 

 

Зазначимо, що Дзюбенка було поранено 26 січня неподалік Новоолександрівки на Луганщині. Ворожа куля пробила наскрізь каску воїна, він перебував у тяжкому стані.

 

Роман є уродженцем окупованого селища Вільхове на Луганщині. На фронт пішов у 2019 році.

 

Журналістка Наталія Нагорна пише, що у липні 2020 року в Романа Дзюбенка народився син. Молода дружина залишилася на Луганщині.

 

«Смертельне поранення в голову не дозволило навіть транспортувати його з мобільного військового шпиталю. Якщо ви раптом бажаєте допомогти його родині, то карта його дружини Насті:

 5168757406936742

Світла пам'ять бійцю!», - написала пані Нагорна.

 

Зазначимо, що Роман Дзюбенко – третя бойова втрата української армії у січні 2021 року. Усі троє захисників України загинули від рук ворожих снайперів. 

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат 56-ої Маріупольської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Олег Андрієнко похований з військовими почестями у рідному місті Запоріжжя в четвер, 14 січня.

 

 21 січня на Приазов’ї загинув морпіх Олександр Отрєп’єв з Миколаївщини.